Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nouă cupolă de foc ameninţă Europa: Lista ţărilor vizate de caniculă

pixabay.com | Gerd Altmann
canicula

Nouă cupolă de foc ameninţă Europa: Lista ţărilor vizate de caniculă

Am trecut printr-o vară a extremelor, asta după ce luna iulie a doborât orice record și a devenit cea mai călduroasă lună de când se fac măsurători. Acum, Europa este amenințată de un nou val de căldură extremă.

Potrivit meteorologilor, noul val de căldură va aduce temperaturi de 40° la umbră începând de luni. Suntem în continuare în sezonul vacanțelor și ar fi bine să avem toate aceste informaţii.

Europa este complet roșie. Meteorologii anunță risc ridicat de incendii de vegetație în Franța, în Spania, Elveția, Germania, Belgia şi Portugalia. Așadar, încercați să vă uitați pe site-ul Ministerul Afacerilor Interne pentru orice fel de avertizare de călătorie.

Dr. Alice Grasu, recomandări utile pentru zilele caniculare: "Foarte important este ce mâncăm și cum ne hidratăm"

"În primul rând să nu stăm afară perioade lungi de timp în căldură, să nu avem expuneri voluntare la soare în intervalul 11-18, să nu facem efort în căldura de afară, să nu facem sport nici măcar la această oră nu se poate face sport afară pentru că este foarte cald.

Foarte important este ce mâncăm și cum ne hidratăm. În această perioadă se vor consuma minimum 1,5- 2l de apă, ceaiuri mai puțin îndulcite la temperatura camerei, sucuri naturale fără conservanți.

Se va evita consumul de băuturi alcoolice, de băuturi cu conținut ridicat în cofeină și de băuturi foarte dulci. Toate aceste categorii cresc diureza, elimină apa din organism și accentuează deshidratarea. Este foarte important să avem mare grijă de persoanele dependente de noi și care sunt și foarte expuse în această perioadă.

Și aici vorbim de sugari, copii mici, persoane de vârsta a treia persoane cu afecțiuni cronice și persoane cu dizabilități. Aceștia vor trebui ținuți în incinte ventilate corect, hidratați la timp, fără să așteptăm să apară senzația de sete.

Sugarii vor fi alimentați la cerere, nu după orar fix. În această perioadă nu se va face diversificare a alimentației la sugar nu se vor introduce alimente noi în zilele caniculare. Atenție, mare atenție nu lăsăm nici măcar pentru câteva minute copiii în mașini atunci când coborâm la magazin la cumpărături.

La fel, nici animalele de companie. Creste foarte repede temperatura într-o incintă închisă poate crește chiar cu grad pe minut și în câteva minute vorbim de o temperatură de nesuportat", a spus dr. Alice Grasu, managerul serviciului Ambulanță București-Ilfov, la Antena 3 CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.