Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nouă descoperire științifică - Vaccinarea împotriva gripei și a pneumoniei reduce riscul de Alzheimer

alzheimer

Doi cercetări sugerează că vaccinarea împotriva pneumoniei și gripei poate oferi un beneficiu neașteptat – un risc mai mic de boală Alzheimer. Două noi studii prezentate la o conferință a Asociației Americane de Alzheimer au arătat că există o incidență mai mică a bolii Alzheimer la persoanele care au fost vaccinate împotriva gripei și pneumoniei. Un al treilea studiu a subliniat importanța prevenirii, raportând că persoanele cu demență au mai multe șanse decât altelesă moară dacă apar infecții grave, potrivit 360medical.ro.

Citește și: Profilul DIICOT al fostului șef al BAD Jandarmeriei care delapida nestingherit unitatea - Urmărea doar satisfacerea interesului personal, îndatora moral oamenii

Albert Amran de la Universitatea de Medicină McGovern din Texas a prezentat rezultatele sale despre vaccinul gripal și boala Alzheimer, susținând că poate oferi un efect suplimentar de protecție. El și echipa sa de cercetare s-au uitat la o bază de date națională de peste 9.000 de persoane peste 60 de ani. Ei au descoperit că persoanele care au primit cel puțin un vaccin gripal au avut o reducere de 17% a riscului bolii Alzheimer, iar cei care s-au vaccinat în mod constant anual au avut un risc și mai mic.

În cazul persoanelor cu vârste cuprinse între 75 și 84 de ani, acest lucru s-a tradus printr-un risc cu aproape 6% mai mic de Alzheimer, au remarcat cercetătorii primului studiu. Amran a subliniat că studiul poate arăta doar o legătură între vaccinuri și un risc redus de boala Alzheimer. „Fără un studiu clinic, nu putem spune sigur că există un efect cauzal”, a spus acesta, potrivit MedicineNet.com.

Citește și: Fost șef de la vârful Jandarmeriei EXECUTAT SILIT de 'vătaful' Corcodel pentru un 'un împrumut' - Cum îi ținea șeful BAD la degetul mic pe mai marii IGJR

Svetlana Ukraintseva, profesor de cercetare asociat la Universitatea Duke din Durham, N.C., a condus al doilea studiu, care a examinat riscul Alzheimer printre mai mult de 5.100 de seniori. S-a descoperit că persoanele care au făcut vaccinul împotriva pneumoniei și cel gripal între 65 și 75 de ani aveau până la 30% șanse mai mici de Alzheimer.

Persoanele purtătoare de gene care cresc riscul Alzheimer nu au înregistrat o reducere la fel de mare legată de vaccin. Heather Snyder, vicepreședintele Asociației Alzheimer, a declarat că nu este încă foarte clar cum vaccinul poate ajuta la reducerea riscului Alzheimer. „Este prea devreme să tragem o concluzie”, a spus Snyder, adăugând că odată cu apariția COVID-19, este și mai important să ne dăm seama.

Citește și: Curajul NEBUN al unui subordonat al 'vătafului' de la BAD a Jandarmeriei - A notat în REGISTRU PARALEL toată motorina sustrasă pentru ferma lui Marian Corcodel

Cel de-al treilea studiu arată că prevenirea gripei și a pneumoniei sunt vitale la persoanele care au deja demență, deoarece riscul de deces este mult mult mai ridicat din cauza infecțiilor grave. Studiul, condus de Janet Janbek de la Centrul de Demențe din Rigshospitalet din Copenhaga, a cercetat aproximativ 1,5 milioane de oameni în Danemarca. S-a descoperit că persoanele cu demență care au fost spitalizate din cauza unei infecții aveau de peste șase ori riscul de deces comparativ cu persoanele care nu aveau nici demență, nici infecție.

Deși aceste studii nu arată o legătură cauză-efect definitivă între boala Alzheimer și vaccinurile împotriva gripei și pneumoniei, Amran și Snyder sunt de părere că trebuie urmate recomandările de imunizare ale Centrelor Americane de Control și Prevenire a Bolilor.

Citește și: Cum a încercat 'vătaful' de la BAD a Jandarmeriei să pună 'bețe în roate' DIICOT - Spunea că RECUNOAȘTE tot dar declara doar formalități

CDC recomandă o vaccinarea anuală împotriva gripei pentru aproape toată lumea, începând de la vârsta de 6 luni. Vaccinul împotriva pneumoniei este de obicei recomandat persoanelor cu vârsta de 65 de ani și mai mari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.