Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul Cod Silvic. Deputat: De ce e așa mare presiune?

camera-deputatilor

Anul acesta se reînnoiesc contractele, de aceea e așa de mare presiunea, spune deputatul Mircea Titus Dobre. Deputaţii din comisiile juridică, de agricultură şi mediu au respins, marţi, cererea de reexaminare a proiectului de modificare a Codului silvic, fiind înregistrate 35 de voturi împotriva cererii şi 21 pentru.

„Întrebarea este de ce e așa presiune mare? Pentru că anul acesta se reînnoiesc contractele cu ocoalele silvice și cu cei care se ocupă de exploatarea lemnului. De aceea este așa de mare presiune. E o presiune a unor companii, trei la număr, care controlează 80% din piața lemnului din România. Eu l-aș numi oligopol. Și mai sunt 11.000 de mici producători care exploatează acei 20%. Acei mici producători cine puteau să fie decât românii”, a spus Mircea Titus Dobre, deputat PSD, citat de Digi24.

El a adăugat că „nu este normal ca trei companii din afară să controleze piața din România”. Deputatul a menționat că în Austria există o lege care le protejează pădurile, în timp ce în România nu exista.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.