Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul coronavirus a stopat expansiunea planetară a unui stil de muzică

www.bzi.ro
concert

În urmă cu câteva luni se prevedea ca fenomenul muzicii K-Pop să-şi continue expansiunea planetară, impulsionat de o uriaşă industrie de marketing care a internaţionalizat această propunere coreeană ce îmbină genurile pop şi hip-hop cu muzica electronică, dar în calea căruia s-a interpus noul coronavirus, relatează EFE.

În Spania erau prevăzute anul acesta concerte ale unor trupe de K-Pop precum Seventeen, ATEEZ, Stray Kids, Great Guys şi Bts, însă alerta şi panica generală provocate de noul coronavirus au determinat suspendarea multor dintre aceste concerte, informează agerpres.ro.

Citește și: Moise Guran iese la atac: Așa greu de spus devine adevărul, atunci când intri la guvernare?

'Boy band' Seventeen, ce urma să susţină un concert la 3 martie la Palacio Vistalegre din Madrid, a fost prima vizată şi care a anunţat pe reţelele de socializare că se vede obligată să anuleze singura sa reprezentaţie din Spania, pe lângă cele prevăzute la Paris, Londra şi Berlin.

"Sănătatea şi securitatea artiştilor, precum şi cea a publicului şi a echipei sunt prioritatea noastră, de aceea am luat decizia de a evita orice potenţial pericol. Ne cerem scuze faţă de toţi fanii noştri pentru această împrejurare nefericită şi îi rugăm să aibă multă înţelegere", se arată în comunicatul trupei.

Citește și: Apropiatul lui Liviu Dragnea a făcut anunțul: Revine în Partidul Social Democrat!

Seventeen nu a fost singura trupă afectată de epidemia de coronavirus din Wuhan, care s-a soldat cu peste 2 000 de victime în China. Agenţiile Orbit şi Yuehua Entertainment, care reprezintă 'girl bands' Loona şi Everglow, au emis un comunicat în care anunţă anularea concertelor, prevăzută pentru siguranţa fanilor şi a trupelor.

La rândul său, trupa GOT7 a postat pe site-ul său oficial un comunicat în care anunţă că va restitui banii pentru biletele cumpărate de fani, după anularea concertelor sale din Kuala Lumpur ca urmare a recentei "proliferări a coronavirusului".

Citește și: Ultimă oră! Decizia comisiilor reunite de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat cu privire la Violeta Alexandru

Şi alţi artişti, precum cântăreţul Leon Lai, au comunicat pe site-urile de internet şi pe reţelele de socializare anularea spectacolelor lor pentru "a garanta securitatea sănătăţii publice".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.