Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul Guvern italian a fost votat - Premierul Giorgia Meloni: UE trebuie să devină mai eficientă

timesofisrael.com
Giorgia Meloni

Camera Deputaţilor din Italia a aprobat, marţi seară, învestirea Guvernului premierului Giorgia Meloni, care a reafirmat susţinerea pentru Alianţa Nord-Atlantică, Uniunea Europeană şi Grupul G7, dar a cerut ca instituţiile europene să devină "mai eficiente", anunță Mediafax.

Guvernul Giorgia Meloni, susţinut de o coaliţie din care fac parte partidele Fraţii Italiei (FdI, dreapta), Liga Nordului (Liga, extremă-dreapta) şi Forza Italia (centru-dreapta), a primit încrederea Camerei Deputaţilor cu 235 de voturi pentru, 154 împotrivă şi cinci abţineri, conform publicaţiilor La Repubblica şi Corriere della Sera.

Aceasta este prima etapă a procedurii de învestire a noului Guvern, fiind necesar şi votul Senatului.

"Italia face parte în mod deplin din Occident şi participă la sistemul său de alianţe: a contribuit la înfiinţarea Uniunii Europene, a Alianţei Nord-Atlantice, face parte din Grupul G7 şi, alături de Grecia, este leagăn al civilizaţiei occidentale şi al sistemului său de valori: libertate, egalitate şi democraţie, precum şi rădăcinile clasice iudeo-creştine", a afirmat Giorgia Meloni, în discursul rostit în Camera Deputaţilor.

"Obiectivul Guvernului nu este de a frâna sau a sabota integrarea europeană, ci de a contribui la direcţionarea acesteia spre a fi mai eficientă în gestionarea crizelor. Referitor la poziţia pe care Italia o va avea în Europa, acolo este locul în care ne vom face auzită vocea", a subliniat Giorgia Meloni, conform agenţiei ANSA.

De altfel, noul premier italian a sugerat că Uniunea Europeană şi-a pierdut o parte din relevanţă. "UE a pierdut unele oportunităţi, dar nu din cauza promotorilor suveranităţilor naţionale. Nu suveraniştii conduc Europa; este dat mereu ca exemplu premierul ungar Viktor Orban, dar atitudinea Germaniei din ultimele săpămâni cum se numeşte? Acela este europeism? Eu nu trebuie să fac nicio alegere, alegerea mea este mereu doar apărarea intereselor Italiei, eu nu voi face galerie de susţinere pentru nimeni în UE", a subliniat Meloni, potrivit cotidianului Il Sole 24 Ore, referindu-se la disensiunile din UE privind energia şi la criticile Bruxellesului privind planul Berlinului de a oferi subvenţii de 200 de miliarde de euro pentru planul naţional de compensare a preţurilor la energie.

De altfel, Giorgia Meloni a subliniat, conform cotidianului Corriere della Sera, că nu a avut "niciodată" simpatii fasciste, respingând criticile în acest sens formlate de opoziţia de centru-stânga.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.