Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul ministru de Interne se confruntă cu un PUCI: Cum încearcă un senator PSD, refuzat de Klaus Iohannis să fie ministru, să își impună oameni în MAI

Inquam Photos / Octav Ganea
manescu moga

Nicolae Moga a fost acceptat de Klaus Iohannis pentru a fi succesorul lui Carmen Dan în fruntea Ministerului de Interne și a demis și jurământul la Palatul Cotroceni. Numai că noul ministru se confruntă cu un adevărat puci pentru preluarea controlului ”operativ” asupra Ministerului de Interne tocmai de către gruparea din jurul senatorului constănțean Liviu Tit Brăiloiu, de la PSD, cel care a fost refuzat de Iohannis să fie ministru pentru Diaspora.

Conform Național, se urmărește instalarea pe funcții cheie din cadrul Ministerului de Interne a unor apropiați ai ”rebelului” Brăiloiu, începând cu Tudorel Dogaru în fruntea Inspectoratului General al Poliției Române și ”repatrierea” lui Constantin Dima la conducerea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Citește și: Negocieri intense între Victor Ponta și Viorica Dăncilă! Ce funcție vrea să-i obțină soției sale

Aceeași sursă titrează că se are în vedere revenirea la ”butoane” a actualilor oameni de încredere ai lui Liviu Tit Brăiloiu, Cristian Făiniși și Iordache Păun! Cei care se văd nici mai mult nici mai puțin decât secretari de stat în MAI, la fel ca și actualul șef al IPJ Constanța, Constantin Dancu, de altfel.

Pe aceeași filieră, deja fostul șef al IJJ Constanța, aflat într-o misiune externă, va fi numit în locul lui Sindile, la iminenta încetare a împuternicirii acestuia, drept noul inspector general al Jandarmeriei Române!

Citește și: Mega Image vrea să dea mega-lovitura! Se schimbări îi așteaptă pe clienți

O altă informație ar fi că Constantin Dancu își joacă și el propria carte, mai ales că ”lațul” pensionării se strânge în jurul său și îi va fi aproape imposibil ca din noiembrie să mai primească vreo nouă împuternicire. ”Agenda” de lucru a noului ministru va fi deschisă de situația explozivă de la IGPR, acolo unde chestorul Ioan Buda pare să se baricadeze în încercarea disperată de a bloca revenirea lui Bogdan Despescu în fruntea Poliției Române, cel care a câștigat un proces și are o decizie definitivă în acest sens.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.