Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul `Stat paralel` își face de cap. Acuzații grave de poliție politică la adresa Serviciului secret al MAI și la adresa Direcției Generale Anticorupție

cotidianul.ro
fratie siluete spioni umbra

Febra `Statului paralel` încă face ravagii în România. Unii cred în sintagma inventată în timpul Guvernării PSD-ALDE și își explică orice ar fi neexplicabil prin implicarea ”Statului Paralel” (un fel de animism), alții că ar fi doar pură propagandă menită să abată atenția de la adevărata grijă a liderilor Coaliției, acela de a scăpa de dosarele penale în care mulți dintre ei sunt implicați.

Pe scurt... s-a vorbit mult de poliție politică. Oameni de afaceri, politicieni, jurnaliști și în general oricine nu era aliniat ar fi avut de suferit. S-a vorbit de cariere distruse, de afaceri duse pe apa sâmbetei sau preluate cu forța, de oameni cu onoarea pătată. În unele cazuri a fost dovedită poliția politică, în altele nu.

În ultimul an și jumătate a apărut un ”Nou stat paralel”. Numeroase surse din mediul politic și al serviciilor de informații susțin că ”se face o adevărată poliție” prin intermediul temutului Serviciu de informații ale Ministerului de Interne (actualul UM0962 - Direcția Generală de Informații și Protecție Internă, fosta UM0215 cunoscută ca Doi și-un sfert) și Direcția Generală Anticorupție (DGA), ambele din cadrul Ministerul Afacerilor Interne.

Nu puțin au fost politicienii care s-au plâns neoficial de urmăriri, de filaje și șicane. Unii au și spus asta în public fără să se sfiască să arate chiar și cu degetul spre instituțiile enumerate mai sus.

Se spune că sub masca atribuțiilor pe care le au legal în cadrul administrației publice numeroși politicieni cu funcții publice sunt supuși unei adevărate poliții politice. ”Acum se face cea mai feroce poliție politică. Nu e nevoie de ascultări pentru că au echipaje peste tot. Se dau rapoarte amănunțite despre politicieni care sunt folosite apoi în scopuri politice”, a spus sub protecția anonimatului un bun cunoscător al fenomenului.

Rapoarte operative despre politicieni ar ieși din Ministerul de Interne și ar fi folosite în lupta de partid. ”Ăsta e Statul paralel! Știe Dragnea imediat cu cine ai fost și unde ai fost. Mai sunt și filme și fotografii”, susține un membru al Comitetului Executiv Național al PSD sub protecția anonimatului, în timp ce un secretar de stat din Guvernul Dăncilă, în aceleași condiții, arată cu degetul spre ministrul Carmen Dan: ”E pusă acolo numai și numai pentru asta! Nu ai văzut că poate să cadă orice ministru și chiar prim-ministru, chiar dacă a făcut-o lată cu nebunia din 10 august a rămas pe funcție? I-a băgat în horă pe niște chestori de acolo și acum toți sunt legați unul de altul în nebunia asta”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.