Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu este de glumă: Ultimul studiu arată că 85% din populaţia lumii deja este afectată de schimbările climatice

RFI
schimbari climatice seceta

Efectele schimbărilor climatice ar putea avea deja un impact asupra a 85% din populaţia lumii, potrivit analizei a zeci de mii de studii publicată luni, relatează AFP.

O echipă de cercetători a analizat aproximativ 100.000 de studii publicate între 1951 şi 2018 şi care arată efectele încălzirii globale.

Citește și: Climă: Greta Thunberg şi alţi tineri activişti au obţinut parţial câştig de cauză din partea unui comitet din cadrul ONU

"Avem dovezi copleşitoare că schimbările climatice afectează toate continentele, toate sistemele", a declarat autorul studiului Max Callaghan pentru AFP.

Max Callaghan şi cercetătorii de la Institutul de cercetare Mercator, cu sediul în Berlin, au cartografiat globul şi au reprezentat impactul schimbărilor climatice.

Potrivit acestuia, 80% din Pământ, care găzduieşte 85% din populaţia lumii, este vizat de studii care preconizează schimbări de temperatură şi precipitaţii legate de încălzire, potrivit Agerpres.ro.

Studiile documentează în mod disproporţionat consecinţele în ţările bogate, în timp ce acestea sunt mai puţin documentate în ţările sărace, subliniază Max Callaghan.

Tendinţele precipitaţiilor şi ale schimbărilor de temperatură din Africa ar putea fi legate de schimbările climatice, ''dar nu avem multe studii care să documenteze consecinţele acestor tendinţe'', a explicat el, considerându-le un ''unghi mort în cunoştinţele noastre despre impact''.

Cercetările privind schimbările climatice au crescut exponenţial în ultimii ani, cu aproximativ 1.500 de studii publicate între 1951 şi 1990, comparativ cu 75.000 până la 85.000 în ultimii cinci ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.