Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu-l lăsați pe Dragnea să teleormanizeze și Basarabia!

Nu-l lăsați pe Dragnea să teleormanizeze și Basarabia!

 

Sâmbătă, la reuniunea grupării infracţionale denumite (încă) PSD,  condamnatul Liviu Dragnea a anunţat cu multă pompă, vorbind despre relaţia cu Republica Moldova: „Avem în vedere să acordăm în această vară un sprijin financiar pentru categoriile sociale cu venituri foarte mici”.

 

Ce a făcut Dragnea în Teleorman, vrea să facă şi-n Basarabia, adică să împartă pomeni, în loc să rezolve problemele structurale. În Republica Moldova se află peste 100.000 de etnici ruşi, fără a-i socoti pe cei din Transnistria. Să fim realişti, oamenii se vor bucura că România le dă bani, dar de votat vor vota tot cu comuniştii sau cu orice alt partid anti-unionist/ filo-rus. Nici nu are sens să discutăm o altă problemă esenţială: va distribui domnul Dragnea ajutoare sociale plătite de contribuabilii români şi în Transnistria, unde se află circa 300.000 de etnici ruşi, susţinând astfel regimul separatist de la Tiraspol?

 

Două lucruri speră condamnatul din fruntea PSD să obţină: unu, să cumpere voturi pentru prezidenţialele din 2019 şi parlamentarele din 2020 şi, doi, să îngroape proiectul Unirii pentru a-l ferici astfel pe patronul său politic de la Moscova.

 

Cu cât strigă Dragnea şi Tăriceanu mai tare că sprijină unirea cu Basarabia, cu atât mai convinşi să fiţi că, de fapt, o sabotează!

Regimul condus de aceşti puşcăriabili scoate, de facto, România din UE şi va face doar rău Republicii Moldova. Singurele mari puteri care discută cu Dragnea şi Tăriceanu sunt Rusia lui Putin şi China „comunistă”, în fapt o dictatură de tip asiatic cu tendinţe neocoloniale. Doar Moscova şi Beijingul sunt fericite că România este pe mâna unei bande care ar vinde orice.

 

Cu pomeni ca-n Teleorman, Dragnea va obţine aceleaşi rezultate ca-n fieful său: Basarabia va rămâne adâncită în subdezvoltare, iar o populaţie captivă şi dependentă de mila statului va vota cu forţele anti-reformiste.

Guvernul PSD n-are nici un plan ca să reducă dependenţa energetică a Republicii Moldova de Rusia şi Transnistria, să refacă podurile de peste Prut, să sprijine educaţia de calitate, în limba română, sau să susţină uriaşul potenţial agricol al acestei regiuni, care ar putea să exporte în spaţiul UE, în loc trimită marfa spre Rusia, unde Putin ameninţă mereu cu blocajul.

 

Forţele din opoziţia oficială, în frunte cu preşedintele Iohannis, asistă pasiv la confiscarea, de către agenţii de influenţă ai Moscovei, a temei reunirificării Basarabiei cu România. De aceea cred că mişcarea de reunificare pornită de la firul ierbii, mai multe localităţi de pe ambele maluri ale Prutului semnând declaraţii de unire, este soluţia. Fosila ceaușistă Teodor Meleșcanu s-a grăbit să ironizeze această mișcare, spunând că ea nu are valoare juridică. Poate. Dar are o valoare politică uriașă.

 

Vă spun, dragi prieteni, că acest vis va deveni realitate: unirea va fi realizată pornind de la oamenii simpli, neatinși de corupție, de pe ambele maluri ale Prutului, oricâte piedici va pune coloana a V-a a Moscovei, structură denumită oficial Partidul Social Democrat.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.