Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Număr record de cazuri Covid-19 în Croația: autoritățile instituie restricții suplimentare

SANADOR
testare covid

Croaţia, ţară care în pofida pandemiei de coronavirus şi-a deschis cu generozitate graniţele pentru turiştii străini în acest sezon estival, a înregistrat miercuri 358 de noi cazuri de COVID-19, un număr cotidian record de la începutul epidemiei, astfel că autorităţile de la Zagreb au decis instituirea unor restricţii, potrivit agenţiilor AFP şi DPA, potrivit Agerpres.

Timp de mai multe luni în această ţară cu circa 4,2 milioane de locuitori s-au înregistrat mai puţin de 100 de cazuri de COVID-19 pe zi, cifră care s-a apropiat de zero la jumătatea lunii mai. Dar această tendinţă a fost inversată odată cu deschiderea la sfârşitul lui mai a graniţelor pentru turiştii străini, în special cei vest-europeni, în ultimele zile numărul noilor infectări depăşind 200 pe zi, înaintea recordului de miercuri, circa două treimi din noile cazuri fiind consemnate pe litoral.

Guvernul croat recunoaşte că şi-a asumat un risc prin primirea turiştilor străini pentru a evita un eşec al sezonului estival, în condiţiile în care turismul generează o parte semnificativă a PIB-ului ţării. Chiar şi aşa, în iulie erau înregistraţi în Croaţia două milioane de turişti străini, jumătate faţă de iulie 2019.

Excluzând impunerea unor măsuri severe, executivul de la Zagreb a decis totuşi instituirea unor restricţii. Astfel, purtarea măştii va fi obligatorie în toate spaţiile închise unde sunt mai mult de trei persoane, în cafenele şi restaurante atunci când clienţii nu beau şi nu mănâncă, precum şi în muzee şi în timpul serviciilor religioase.

Nunţile şi funeraliile vor fi limitate la participarea a cel mult 50 de persoane, iar evenimentele în familie la cel mult 20 de persoane, vizitele în căminele de bătrâni vor fi suspendate, iar sălile de fitness vor fi închise, după ce s-a constatat că unele dintre acestea din urmă au declanşat focare.

În ultimele zile, Marea Britanie şi Germania au impus carantina şi alte măsuri de precauţie în cazul turiştilor reveniţi din unele regiuni ale litoralului croat, în timp ce Italia îşi testează pentru COVID-19 cetăţenii care se întorc din Croaţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.