Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul 2 din Poliţie, suspectat de plagiat. Coordonator: Gabriel Oprea

Plagiat1

A fost descoperită a şasea teză de doctorat suspectă de plagiat şi coordonată de vicepremierul Gabriel Oprea. Chestor-şef de poliţie Dumitru Pârvu, adjunct al şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române, este suspectat că şi-a plagiat teza de doctorat pe care a susţinut-o în 2007, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. Lucrarea în baza căreia a obţinut titlul de doctor în Ordine şi siguranţă naţională a fost coordonată de profesorul universitar Gabriel Oprea, el însuşi suspectat că şi-a plagiat teza de doctorat susţinută în 2001, scrie HotNews.ro.

Decorat de Traian Băsescu şi Klaus Iohannis, la propunerea miniştrilor Traian Igaş, respectiv Gabriel Oprea, Dumitru Pârvu a devenit doctorand la Academia de Poliţie în 2004, pe când era şef al IJP Ilfov, iar coordonatorul său, Gabriel Oprea, deţinea şi funcţia administrativă de ministru delegat pentru Administraţie Publică în cadrul Ministerului de Interne, şi pe cea politică de preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Ilfov.

Teza de doctorat a chestorului-şef de poliţie Dumitru Pârvu se numeşte “Modalităţi de gestionare a crizelor în domeniul ordinii publice care pot afecta securitatea naţională” şi a fost susţinută în 2007 la Şcoală Doctorală a Facultăţii de Drept din cadrul Acamediei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. Lucrarea are 317 pagini, dar doar 262 reprezintă conţinutul propriu-zis, restul fiind anexe.

Cea mai mare parte a tezei de doctorat a lui Dumitru Pârvu este copiată din cartea „Securitatea şi apărarea naţională a României”, semnată de Tudor Cearapin, apărută în 2002 la Editura Fundaţiei Revista Jandarmeriei. Structura lucrării se bazează pe acest volum, pe care Pârvu îl completează cu multe alte lucrări semnate de ofiţeri care au deţinut funcţii importante în structurile de conducere ale Ministerului de Interne.

Dumitru Pârvu începe să copieze chiar din introducerea tezei. Astfel, pagina şase este preluată cuvânt cu cuvânt din comunicarea publică făcută de colonelul (r) Gheorghe Hărăbor, fost şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa, în cadrul simpozionului “Globalizare şi identitate naţională”, care a avut loc în mai 2006, intitulată “Impactul globalizării asupra menţinerii ordinii publice”. Jurnaliştii HotNews.ro realizează o analiză comparativă între teza de doctorat a lui Dumitru Pârvu şi diverse fragmente din alte lucrări, ajungând la concluzia că este vorba despre un plagiat.

Chestorul-şef de Poliţie Dumitru Pârvu nu a răspuns solicitărilor transmise prin intermediul Biroului de Presă al IGPR de a-şi exprimă un punct de vedere cu privire la teza de doctorat. Nici rectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, chestor de poliţie prof. univ. dr. Gheorghe Popa, nu a răspuns telefoanelor şi mesajelor prin care i-a fost solicit un punct de vedere referitor la un caz de plagiat al unei teze de doctorat susţinută în instituţia pe care o conduce.

Vezi şi: Oprea, nerăbdător să explice plagiatul: Am ajuns pe locul 3 la încredere - VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.