Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul 50 al elveţianului Jason Dupasquier va fi retras de FIM pe circuitul german Sachsenring

Federaţia internaţională de motociclism (FIM) şi Dorna Sports, compania organizatoare a Campionatului de motociclism viteză, vor retrage numărul dorsal 50 al pilotului elveţian Jason Dupasquier, cu prilejul unui eveniment organizat în prima zi a Marelui Premiu al Germaniei la clasa Moto3, care se va desfăşura în weekend pe circuitul Sachsenring, relatează EFE, citat de agerpres.

Pilotul elveţian Jason Dupasquier, 19 ani, de la echipa Prustel GP, a încetat din viaţă pe 30 mai la spitalul Carregi din Florenţa, după ce s-a accidentat grav pe circuitul Mugello în sesiunea de calificare a Marelui Premiu al Italiei de motociclism viteză, la clasa Moto3.

Momentul de retragere a numărului dorsal 50 va avea loc vineri 18 iunie, după sesiunile de antrenamente libere din Marele Premiu al Germaniei, în prezenţa echipei elveţianului, CarXpert Prustel GP.

Pe lista celor cărora le-a fost retras numerele după decesul în antrenamente sau curse se numără japonezul Daijiro Kato (74), italianul Marco Simoncelli (58), americanul Nicky Hayden (69) la clasa MotoGP, japonezul Shoya Tomizawa (48), spaniolul Luis Salom (39) la clasa Moto2.

Numărul 34, ale americanului Kevin Schwantz, respectiv 65 al italianului Loris Capirossi sunt unicele care au fost retrase în timpul vieţii celor doi piloţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.