Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul faptelor ilegale la punctele de frontieră din cadrul ITPF Giurgiu, în creştere

Faptele ilegale constatate la frontieră au crescut cu aproape 17 procente la ITPF Giurgiu anul trecut, peste 5.000 de tone de deşeuri, peste patru milioane de ţigarete şi peste 12 tone de tutun vrac fără documente legale fiind confiscate de poliţiştii de frontieră, potrivit Agerpres.

' Pe parcursul anului trecut la nivelul punctelor de frontieră din cadrul ITPF Giurgiu au fost constatate un număr de 2.989 fapte ilegale, în creştere cu 16,53 la sută faţă de anul 2020, pe durata căruia a fost înregistrat un număr de 2.565 fapte ilegale. De asemenea, au fost constatate 230 de infracţiuni de natură economico-financiară, respectiv contrabandă, fraude vamale, încălcare a dreptului de proprietate intelectuală', a declarat joi purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Roxana Popazu, la prezentarea evaluării activităţii ITPF Giurgiu pe anul 2021.

Şi traficul la punctele de frontieră a cunoscut o creştere faţă de anul precedent, cu 14 la sută la turisme şi cu 15 la sută la automarfare.

În cursul anului 2021 au fost identificate, cu ocazia verificărilor efectuate în punctele de trecere a frontierei din cadrul ITPF Giurgiu, 93 de camioane, un microbuz, un autoturism şi trei nave care nu îndeplineau condiţiile de intrare în România şi transportau cantitatea totală de 5.513 tone deşeuri din plastic, hârtie, cauciuc, sticlă, aluminiu, deşeuri. Acestora nu le-a fost permisă intrarea în ţară.

Un punct important al activităţii ITPF Giurgiu a fost depistarea celor care încercau să introducă ilegal în România ţigări nemarcate sau tutun vrac fără documente legale. Astfel, au fost confiscate pe parcursul anului trecut 4.339.091 de ţigarete şi peste 12 tone de tutun vrac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.