Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Nume grele', înscrise într-un concert dat în onoarea lui Peter Green, fondator al trupei Fleetwood Mac

Steven Tyler, Christine McVie şi David Gilmour se numără între artiştii care vor cânta într-un concert dat în onoarea lui Peter Green, fondator al trupei Fleetwood Mac, potrivit news.ro.

Anunţul a fost făcut de bateristul Mick Fleetwood. Evenimentul va avea loc pe 25 februarie 2020, la London Palladium, iar din linup mai face parte Billy Gibbons (ZZ Top), Jonny Lang, Andy Fairweather Low, John Mayall, Zak Starkey şi Bill Wyman.

Trupa care îi va acompania pe artiştii invitaţi va fi formată din Mick Fleetwood, Andy Fairweather Low, Dave Bronze şi Ricky Peterson.

Fleetwood, care a realizat proiectul, a transmis: „Concertul este o sărbătoare ale anilor blues de început şi este important să recunoaştem impactul profund al lui Peter şi Fleetwood Mac asupra lumii muzicale”.

El a continuat: „Peter a fost cel mai important mentor al meu şi mă bucur mult să îi omagiez incredibilul talent. Sunt onorat să împart scena cu atât de mulţi artişti pe care Peter i-a inspirat de-a lungul anilor şi care împărtăşesc respectul pentru acest muzician remarcabil”.

Citește și: EXCLUSIV Cine e omul din umbră al noului ministru de Interne, Marcel Vela

Peter Green, născut în 1946, a pus bazele Fleetwood Mac împreună cu bateristul Mick Fleetwood şi chitaristul Jeremy Spencer, şi a făcut parte din trupă până în 1970. El a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1998.

Fleetwood Mac a fost formată în 1967, la Londra. A cunoscut numeroase schimbări în componenţă şi diferite niveluri de succes. De la înfiinţarea trupei şi până în 1974, nicio formulă a grupului nu s-a menţinut mai mult de doi ani.

Singurul membru prezent în trupă de la formare şi până în prezent este toboşarul Mick Fleetwood. Basistul John McVie, în ciuda contribuţiei sale la numele trupei, nu a cântat pe primul single al formaţiei, nici în primele concerte susţinute de grupul american. Christine McVie a apărut, până în prezent, pe aproape toate albumele trupei exceptând două, fie ca membră a trupei sau ca muzician de studio. De asemenea, a realizat coperta albumului „Kiln House”.

Trupa a avut succes în perioada blues, de la sfărşitul anilor 1960, când în fruntea ei se afla chitaristul Peter Green, şi din 1975 până în 1987, cu o orientare pop, când grupul Fleetwood Mac i-a avut în componenţă pe Christine McVie, Lindsey Buckingham şi Stevie Nicks. Al doilea album cu Buckingham şi Nicks, intitulat „Rumours”, a devenit cel mai bine vândut album din istorie la vremea respectivă şi a avut patru melodii care au ajuns în Topul 10 american (inclusiv piesa „Dreams", care este singurul No 1 al trupei în Statetele Unite). Discul „Rumours” a petrecut 31 de săptămâni pe primul loc în topul Billboard şi a câştigat premiul Grammy la categoria „cel mai bun album al anului”. Până în prezent, albumul „Rumours” a fost vândut în peste 40 de milioane de copii pe plan mondial.

Trupa Fleetwood Mac a avut un succes mai modest din 1971 până în 1974, când din lineup făcea parte şi Bob Welch, şi în anii 1990, când au avut loc alte modificări de componenţă, înainte de revenirea soliştilor Lindsey Buckingham şi Stevie Nicks.

Albumele lansate de Fleetwood Mac au fost vândute în peste 100 de milioane de discuri la nivel mondial. Formaţia a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1998.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.