DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Nuntă fabuloasă în Iordania: Prinţul moştenitor s-a însurat cu arhitectă din Arabia Saudită - Prinţii de Wales şi Jill Biden, printre invitaţi

Foto News
nunta iordania printul mostenitor

Nuntă fabuloasă în Iordania: Prinţul moştenitor s-a însurat cu arhitectă din Arabia Saudită - Prinţii de Wales şi Jill Biden, printre invitaţi

Moştenitorul tronului Iordaniei s-a căsătorit joi cu o tânără din cele mai importante familii de afaceri din Arabia Saudită, în cadrul unei ceremonii strălucitoare la care au participat membri ai familiei regale internaţionale şi şefi de stat, scrie CNN, potrivit news.ro.

De la prinţul şi prinţesa de Wales ai Marii Britanii până la prima doamnă a SUA, Jill Biden, aproape 140 de invitaţi au sosit la Palatul Zahran din capitala iordaniană Amman pentru a-i vedea pe prinţul moştenitor Hussein bin Abdullah al II-lea, în vârstă de 28 de ani, şi pe logodnica sa, Rajwa Alseif.

Arhitectă saudită în vârstă de 29 de ani şi absolventă a Universităţii Syracuse din New York, Alseif va fi cunoscută sub numele de Alteţa Sa Regală Prinţesa Moştenitoare a Iordaniei şi, când prinţul moştenitor va urca pe tron, titlul ei se va schimba în Regina Rajwa.

Mireasa este înrudită cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite şi conducătorul de facto, Mohammed bin Salman (MBS), prin mama sa, care provine din proeminenta familie Al-Sudairi.

Regele Salman al Arabiei Saudite este unul dintre aşa-numiţii "Şapte Sudairi", cei şapte fraţi ai regelui Abdulaziz şi Hussa bint Ahmed Al-Sudair, potrivit presei saudite.

Evenimentul a început dimineaţa, când regele şi regina Iordaniei au început să primească oaspeţii la Palatul Zahran. Forţele armate ale Iordaniei au cântat în timp ce participanţii au sosit pentru a saluta şi felicita familia regală.

Apoi, nunta s-a mutat într-un foişor din grădina palatului, unde cuplul şi taţii lor au semnat contractul de căsătorie în cadrul unei ceremonii islamice cunoscute sub numele de "Katb Al-Kitab" şi au făcut schimb de inele.

În afara palatului, mulţimea bucuroasă a aclamat şi a fluturat steaguri în aşteptarea cortegiului de maşini care îi transporta pe tinerii căsătoriţi pe un traseu de şase mile prin capitală. Străzile au fost împodobite de câteva zile cu fotografii ale cuplului şi cu steagul iordanian.

Atât Iordania, cât şi Arabia Saudită se numără printre cei mai puternici aliaţi ai Washingtonului în Orientul Mijlociu. Iordania este custodele locurilor sfinte musulmane şi creştine din Ierusalim şi întreţine relaţii atât cu palestinienii, cât şi cu israelienii. O putere petrolieră globală, legăturile dintre Riad şi SUA au fost tensionate în ultima vreme, mai exact din cauza politicilor petroliere ale regatului şi a relaţiei sale cu Rusia.

Legăturile dintre Arabia Saudită şi Iordania s-au dezgheţat recent, după ani de tensiuni. În timpul unei călătorii în Iordania anul trecut, MBS a fost citat de presa saudită spunând că este dornic să "ducă relaţiile [cu Iordania] într-o nouă fază".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.