Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O altfel de 'cercetare': Studenții teologi au mers să vorbească cu deținuții de la Penitenciarul Aiud

Anul 2023 a fost declarat în Patriarhia Română drept ”An omagial al pastorației persoanelor vârstnice”. În acest sens, studenții Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, însoțiți de părintele arhidiacon lect. univ. dr. Răzvan Brudiu, titularul catedrei de Misiologie, au dat curs invitației preotului capelan Marius Soponaru de a efectua o vizită pentru câteva ore la Penitenciarul Aiud, în dorința de a face o ”cercetare” a sufletului celor privați de libertate.

Tinerii teologi au participat la Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte-sfințite, la capela unității. Astfel, cu toții au umplut de bucurie inimile persoanelor private de libertate cu duhovniceștile cântări ale Postului Mare, interpretate cu multă măiestrie și pricepere de către studenții albaiulieni. La final, părintele Răzvan Brudiu le-a adresat persoanelor private de libertate, vârstnice sau bolnave, clasificate la regimul de executare „închis”, un călduros cuvânt de învățătură intitulat „Doar în iubire e adevărata libertate”, scrie reintregirea.ro.

Fiind într-o perioadă în care Biserica ne recomandă să postim și să înmulțim rugăciunea cu faptele bune, tinerii studenți, urmând îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos de a-i cerceta pe cei din închisori, le-au dăruit deținuților prezenți la acest eveniment inedit produse de igienă și le-au transmis cuvinte de folos duhovnicesc.

Activitatea a continuat cu vizitarea sectorului „Reintegrare Socială” și a unei secții de deținere, în care sunt custodiate persoanele private de libertate, care execută pedeapsa la regim „închis”. De asemenea, tinerii teologi au avut șansa de a afla de la agenții supraveghetori cum se desfășoară o zi în Penitenciarul Aiud și care sunt activitățile pe care aceștia le desfășoară în decursul unei săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.