Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O balenă ucigaşă a fost observată în largul coastelor din nordul Franţei şi în apele fluviului Sena

https://stirileprotv.ro/
orca

O orcă, cel mai mare membru al familiei delfinilor, denumită şi "balenă ucigaşă", a fost observată în largul coastelor din nordul Franţei şi în apele fluviului Sena de mai multe ori în ultimele săptămâni, informează DPA.

Apariţia unei balene ucigaşe în această zonă a Europei reprezintă un fenomen foarte rar şi, deocamdată, inexplicabil, a raportat miercuri postul de televiziune francez BFMTV.

Experţii în vieţuitoare marine sunt îngrijoraţi din cauza stării de sănătate a acestui mamifer marin. Potrivit specialiştilor de la un grup de cercetare a mamiferelor marine din Franţa (Groupe d'Etude des Cétacés du Cotentin - GECC), această orcă a fost văzută pe 5 aprilie de echipajul unui pescador la o distanţă de aproximativ 30 de kilometri de coastele maritime din nordul Franţei, potrivit Agerpres.ro.

De atunci, balena ucigaşă a fost văzută în mod repetat de-a lungul ţărmului francez, în estuarul fluviului Sena şi chiar la 60 de kilometri în amonte de estuarul Senei, în apropiere de oraşul Yainville.

Orcile sunt observate de obicei în largul coastelor Scoţiei, Islandei şi Norvegiei, precum şi în sudul Oceanului Atlantic în Golful Biscaya, a declarat pentru BFMTV un expert de la GEEC.

Înregistrarea video realizată de echipajul acelui pescador este atât de clară, încât specialiştii francezi nu au niciun dubiu că exemplarul filmat este într-adevăr o balenă ucigaşă.

Deşi orca părea să aibă la început o stare bună de sănătate, observatorii de pe ţărmurile franceze cred că animalul marin a devenit foarte slăbit şi prezintă semnele unei infecţii fungice. Dacă va continua să rămână singură în apele franceze, şansele de supravieţuire ale acestei balene ucigaşe sunt foarte mici, a declarat un expert de la GECC pentru BFMTV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.