Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O buruiană comună are beneficii cu adevărat uimitoare

Iarba grasa, o planta cunoscuta sub denumirea stiintifica de Portulaca oleracea, este considerata a fi o buruiana comuna. Aceasta planta  creste de la sine in majoritatea gradinilor si spatiilor virane si exista posibilitatea sa creasca si in gradina ta, fara o invitatie prealabila.

Cultivarea acestei plante a inceput in India si in Persia si s-a raspandit destul de rapid in restul lumii. In anumite culturi aceasta planta este aruncata alaturi de celelalte buruieni, in timp ce altii o cultiva in mod specific pentru a o consuma ca aliment.

Iarba grasa este o buruiana atractiva, cu frunze carnoase si flori galbene, iar beneficiile acestei plante sunt cu adevarat uimitoare, potrivit e-dimineata.ro.

Semintele acestei plante se dezvolta in mai multe climate

Semintele acestei plante sunt atat de puternice incat isi pot pastra proprietatile de germinare timp de 40 de ani. Adesea numita iarba porcului, iarba grasa contine cantitati de acizi grasi omega 3 mult mai mari in compartie cu multe uleiuri de peste.  De asemenea, aceasta contine unul dintre cele mai inalte niveluri de vitamina A in comparatie cu celelalte legume cu frunze verzi (1320 UI / 100g, ofera 44% din DZR). Alimentele bogate in vitamina A ne pot proteja de multe tipuri de cancer si pot stimula sanatatea ochilor.

O putere anti-oxidanta uriasa

Mai mult decat atat, aceasta planta contine din belsug doua tipuri diferite de pigment alcaloizi – beta-cianis si beta-xanthis galben, doi agenti atioxidanti si agenti anti-mutageni extrem de puternici. De asemenea, aceasta planta contine vitaminele C si B, printre care riboflavina, piridoxina, niacina, precum si carotenoizi si minerale, printre care fier, magneziu si calciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.