Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O delegaţie a ANRE se află într-o vizită de lucru la Chişinău, având ca obiectiv intensificarea cooperării bilaterale

anre.ro
sigla ANRE Romania

O delegaţie a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei din România (ANRE), condusă de preşedintele instituţiei, Dumitru Chiriţă, se află într-o vizită de lucru la Chişinău, în perioada 3-6 iulie 2022, având ca obiectiv intensificarea cooperării bilaterale, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.

"Vizita are drept obiectiv intensificarea cooperării bilaterale în vederea preluării celor mai bune practici în reglementarea sectorului energetic şi implementării standardelor europene în domeniile de responsabilitate, precum şi identificarea soluţiilor pentru provocările curente cu care se confruntă Republica Moldova, generate de războiul din Ucraina şi instabilitatea regională", se menţionează în comunicat.

În cadrul primei şedinţe comune de lucru, Veaceslav Untila, director general al ANRE Moldova, a apreciat extinderea colaborării dintre cele două instituţii, care este una benefică şi care va duce la îmbunătăţirea performanţelor şi la reglementarea pieţelor energetice în conformitate cu cerinţele europene.

"În contextul recentelor evoluţii în procesul de obţinere a statutului de candidat UE, cooperarea interinstituţională urmează să treacă la un alt nivel calitativ şi cu o intensitate sporită", se menţionează în comunicat, potrivit Agerpres.ro.

La rândul său, Dumitru Chiriţă, preşedintele ANRE, a reiterat disponibilitatea şi deschiderea părţii române pentru oferirea suportului necesar în procesul implementării angajamentelor asumate de Republica Moldova în realizarea deplină a Pachetului III Energetic.

În contextul obţinerii de către Republica Moldova a statutului de candidat UE, experienţa României, care deja a parcurs acest drum, va fi de un real folos.

În cadrul discuţiilor, părţile au decis să elaboreze un plan de acţiuni pentru perioada următoare, în baza Programului de Cooperare şi Asistenţă dintre ANRE a Republicii Moldova şi ANRE din România.

Conform sursei citate, experţii români vor participa la mai multe şedinţe de lucru unde vor fi luate în discuţie priorităţile de cooperare şi schimbul de experienţă privind reglementarea sectorului energiei electrice şi energiei regenerabile, reglementarea sectorului gaze naturale, precum şi activitatea de licenţiere, monitorizare şi control.

Pe parcursul vizitei, delegaţia ANRE România va avea întrevederi cu conducerea Parlamentului, Guvernului şi a altor instituţii guvernamentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.