Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O echipă de medici din București a fost trimisă de urgență în Turcia: ajută victimele cutremurului care a paralizat țara

ISU Cluj
smurd, isu cluj

Dr. Bogdan Opriţa, şeful UPU SMURD Bucureşti a declarat într-un interviu acordat News.ro că o echipă medicală de la Spitalul de Urgenţă Floreasca va ajuta autorităţile din Turcia pentru a putea gestiona numărul imens de victime de după cutremurul major, alături de ceilalţi salvatori trimişi de statul român, informează News.ro.

Este vorba despre medici special pregătiţi în acest sens, care vor acţiona astfel încât să asigure continuitate 24 de ore din 24 în misiunea de salvare din Turcia. "Este vorba despre doi medici şi doi asistenţi de la UPU SMURD care vor însoţi echipa de căutare salvare a IGSU, având un dublu rol. Pe de o parte de a asista eventualele victime care sunt extrase de sub dărâmături, şi ei vor fi şi medici pentru membri acestei echipe formate din pompieri salvatori”, afirmă Opriţa.

Unul dintre medici este Ionuţ Olaru, care a urmat foarte multe cursuri de protecţie civilă, el fiind practic un expert în protecţie civilă, care a mai participat la cutremurul din Albania, cu aceeaşi echipă, şi al doilea este doctorul Drăghici Alexandru, care, după doctorul Olaru urmează şi el aceeaşi carieră.

”Toţi medicii şi asistenţii de la UPU SMURD, de la Spitalul Floreasca urmează astfel de cursuri, periodic participă la astfel de exerciţii, tocmai de aceea avem astfel de echipe iar doctorul Olaru este primul care a finalizat primul pe linie de protecţie civilă aceste lucruri, al doilea este doctorul Drăghici. Ei de alfel sunt şi responsabilii pentru postul medical avansat, în engleză Emergency Medical Team, care la noi deocamdată este acreditată la nivel 1, şi, dacă suntem solicitaţi vom trimite şi un astfel de post acolo”, explică doctorul Bogdan Opriţa.

Şase ore pentru pregătirea plecării în Turcia ”Am avut puţin timp de dispoziţie, în şase ore, pe lângă oameni a trebuit să facem şi nişte pregătiri logistice pentru că ei au plecat acolo cu nişte materiale sanitare, echipamente , aparatură. În standardul acestei echipe acreditate internaţional ei trebuie să aibă aceşti medici şi asistenţi care vor lucra în două schimburi, 24 de ore din 24, există un standard în care se specifică ce şi cât din echipamentele şi materialele sanitare trebuie să aibă la ei. Au monitoare, defibrilatoare, au aspiratoare, buelii de oxigen, soluţii perfuzabile, medicaţie necesară pentru analgo-sedare, au ca materiale sanitare sonde de intubaţie, bineânţeles echipament necesar pentru intubaţie oro-traheală", a explicat pentru News.ro Dr. Bogdan Opriţa.

Echipa care pleacă în Turcia este formată din 60 de persoane, 4 câini utilitari specializaţi pentru căutare în caz de cutremur. MApN a pus la dispoziţie trei aeronave, care vor transporta 7 tone de echipamente de căutare şi salvare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.