Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie din Olt a intrat în șoc anafilactic după ce a primit vaccinul AstraZeneca: medicii au intervenit de urgență

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pacient terapie intensiva spital medic

Toate dozele de vaccin AstraZeneca din lotul carantinat temporar (ABV 2856), distribuite în judeţul Olt, au fost consumate până pe 3 martie, iar o persoană vaccinată cu ser din acest lot a dezvoltat o reacţie adversă severă şi a fost spitalizată peste 48 de ore cu o evoluţie favorabilă, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, informează Agerpres.

DSP Olt a informat că în judeţ au fost distribuite 2.400 de doze de vaccin AstraZeneca din lotul ABV 2856 începând din data de 14 februarie, acestea fiind consumate în perioada 15 februarie - 3 martie.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

"Au fost repartizate 2.400 doze de vaccin, care au fost distribuite şi consumate în perioada 15.02.2021- 03.03.2021, după cum urmează: C.N. Agricol 'Carol I' - centrul nr. 2 (etaj 1 clase) - 1.390 doze; Centrul de vaccinare Balş, subsol Primăria Balş - 620 doze; C.M.J. Olt - 290 doze; Centrul 2 Batalionul 325 Artilerie 'ALUTUS' - 100 doze", precizează sursa citată.

Una dintre persoanele vaccinate cu ser din acest lot a dezvoltat o reacţie adversă severă postvaccinare.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Este vorba de o femeie în vârstă de 46 de ani căreia i-a fost administrat serul pe 21 februarie şi la scurt timp a intrat în şoc anafilactic. Femeia a fost asistată medical în centrul de vaccinare apoi a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, a rămas internată timp de trei zile şi a fost externată cu stare generală bună.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

DSP Olt a punctat că în prezent în judeţ se continuă vaccinarea cu ser din celelalte loturi produse de compania AstraZeneca, iar din lotul carantinat temporar nu mai există doze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.