Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O jurnalistă daneză neagă că a făcut propagandă rusă după ce Ucraina i-a retras acreditarea

nonguvernamental.org
news stiri presa jurnalism jurnalisti
Matilde Kimer, o jurnalistă premiată care a făcut reportaje în Ucraina şi Rusia pentru DR din 2014, a declarat că Ucraina iniţial i-a revocat acreditarea în august.

La o întâlnire în decembrie la Kiev, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a susţinut că ea răspândeşte propagandă rusă şi că postările ei pe reţelele sociale păreau să simpatizeze cu Rusia, a declarat Kimer pentru Reuters. Potrivit jurnalistei daneze, serviciul de securitate nu a furnizat dovezi ale acuzaţiilor sale.

Nici SBU şi nici Ministerul Apărării ucrainean nu au răspuns imediat la solicitări scrise de comentarii când au fost contactate de Reuters.

Editorul de politică externă al DR, Niels Kvale, a numit acuzaţiile "complet nedocumentate şi nebuneşti" şi Kimer însăşi a negat că a făcut reportaje părtinitoare.

"Nu m-am angajat în propagandă. Lucrez fără alt scop decât să-i informez pe danezi despre ce se întâmplă în Ucraina", a spus Kimer.

Kimer, în vârstă de 41 de ani, a fost de asemenea expulzată din Rusia în august, pe fondul reprimării instituţiilor media occidentale de către Moscova în urma invadării Ucrainei la 24 februarie.

Ministrul danez de externe Lars Lokke Rasmussen a declarat pentru Reuters că el va lucra pentru a rezolva problema la nivel politic.

"Eu însumi am urmărit relatarea războiului făcută de Matilde Kimer cu mare interes. Este un jurnalist a cărui integritate jurnalistică, din câte ştiu eu, nu a fost pusă la îndoială", a mai spus Rasmussen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.