Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O maşină de criptat 'Enigma', un pian Steinway şi un Maserati care a aparţinut lui Elton John, scoase la licitaţie

pian

Un exemplar din 1938-1940 al celebrei maşini de criptat "Enigma", un pian Steinway&Sons, model Vertegrand, şi un Maserati care a aparţinut lui Sir Elton John vor fi scoase la vânzare la licitaţia de curiozităţi tehnice "Machine Age" organizată pe 25 martie, online, de Artmark.

Maşina de criptat "Enigma", folosită de armata germană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, model M 2-3, este o piesă de muzeu şi este pusă în vânzare la preţul de pornire de 9.000 de lei, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Răspuns pentru Clotilde Armand! Institutul prezidat de Emil Constantinescu și-a făcut public raportul de activitate

Potrivit Artmark, pianul Steinway & Sons, model Vertegrand este considerat cel mai bun instrument muzical vertical din istorie şi favoritul profesorilor şi al muzicienilor profesionişti. Pianul, fabricat în 1922, este pus în vânzare la preţul de pornire de 500 de euro. Modelul cunoscut sub numele K-132 a fost importat în România în anii 1930 de magazinul comerciantului evreu Nathan Mischonzniki şi destinat vânzării către familiile bucureştene înstărite, preocupate să asigure copiilor lor, mai ales tinerelor domnişoare, o educaţie "franţuzească". Pasionatul de muzică Mischonzniki, "furnizor al Curţii Regale", este cel care a înfiinţat în 1932 celebra companie de producţie muzicală Electrecord, prima întreprindere locală care înregistrează plăci muzicale (discuri) cu muzică românească, pentru patefon şi gramofon. Compania Electrecord a fost naţionalizată de regimul comunist în 1948, odată cu celelalte fabrici şi întreprinderi bucureştene.

Maserati Spyder biturbo convertible, care a aparţinut lui Sir Elton John, va fi pus în vânzare la preţul de pornire de 8.000 de euro.

Cele peste 100 de loturi scoase la licitaţie pot fi vizionate până pe 25 martie la Palatul Cesianu-Racoviţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.