Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Între Elon Musk și Rusia se leagă o nouă prietenie

Elon Musk

Comentând prezența, la maratonul rusesc ”Noua Cunoaștere”, a întreprinzătorului american Elon Musk, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că el a răspuns cu plăcere la propunerea de a participa la eveniment. ”A răspuns cu mare plăcere. Și se pare că a fost un sentiment reciproc, o simpatie reciprocă, a spus reprezentantul Kremlinuluii”, scrie publicația Vzgliad.

În același timp, el a recunoscut că a fost destul de greu să i se explice lui Musk ce este Societatea ”Cunoaștere”. Omului de afaceri i s-a spus că este vorba despre tinerii ruși și despre dorința lor de ” de a cunoaște, de a asimila tot ceea ce este nou, de pasiunea lor pentru tehnologii”. În context, Peskov a subliniat faptul că sistemulul rusesc de învățământ îl învață pe om să învețe. El a adăugat că este de acord cu părerea lui Musk despre bagajul de cunoștințe. ”Creierul singur va decide, apoi, ce să uite și ce să păstreze, ce îți trebuie în viață”, a continuat oficialul de la Kremlin.

De altfel, Musk a fost impresionat de talentul și energia tinerilor ruși. ”Cred că în Rusia sunt mulți talentați și energici”, a spus el, subliniind că este încântat să vadă atâția tineri dornici să-i pună întrebări. ”Mi-aș dori să susțin entuziasmul și energia voastră; păstrați-vă optimismul în privința viitorului, luptați pentru acest viitor minunat, luptați-vă mereu pentru viitor… sunt încântat să văd ce întrebări minunate, câtă energie este în Rusia. Este splendid”, a spus el.

În opinia lui, în școli, profesorii ar trebui să le explice studenților importanța materialului didactic. ”După părerea mea, în tot ceea ce înseamnă educație, este foarte important ca cei care ne învață, să ne și explice de ce ne învață. Să ne imaginăm cum creierul nostru evaluează în permanență importanța informațiilor primite. Imediat ce evaluarea ia sfârșit, el decide – să uite sau să păstreze în memorie. Prin urmare, trebuie să înțelegem de ce învățăm anumite lucruri și dacă avem nevoie de ele. Uneori, noi înțelegem că nu are nici un sens să înveți unele chestiuni. Imediat ce veți realiza de ce aveți nevoie de aceste cunoștințe, învățatul va deveni mai interesant”, a spus Musk.

El a anunțat că, în curând, ”Tesla” va apărea în Rusia – este vorba atât despre începutul vânzărilor oficiale, cât și despre apariția propriei producții.

Elon Musk, despre Gagarin, Țiolkovski și Koroliov

În altă ordine de idei, vorbind în regim online, în cadrul maratonului ”New Knowledge”, fondatorul companiei SpaceX a spus că îl consideră pe primul cosmonaut, Iuri Gagarin, un om foarte curajos.

”El este primul om care a ieșit pe orbită. O experiență atât de uluitoare. Este pur și simplu uluitor. Un om extrem de curajos, pentru că trebuie să iei o hotărâre în acest sens”, a spus Musk, întrebat fiind, în cadrul maratonului educațial ”Noua Cunoaștere”, organizat în Rusia, ce i-ar fi spus lui Gagarin dacă l-ar fi întâlnit.

«Nici nu știu. L-aș fi întrebat, pur și simplu: ”De ce?”», a adăugat inventatorul american.

Musk a precizat, totodată, că cele mai mari săli de conferință ale uneia dintre companiile lui au fost numite în onoarea fondatorului cosmonauticii, Konstantin Țiolkovski și a legendarului inginer Serghei Koroliov.

”Avem săli de conferințe numite în onoarea marilor cosmonauți și exploratori ai spațiului, a inginerilor spațiali, iar una dintre cele mai mari poarte numele lui Țiolkovski; alta a primit numele lui Koroliov”, a spus omul de afaceri. Despre Țiolkovski, Elon Musk a spus că a fost un om uimitor, ”cu adevărat unul dintre cele mai mari genii”, a subliniat el.

Maratonul ”Noua Cunoaștere” a început joi, la Moscova și se va desfășura în paralel la Sankt-Petersburg, Soci, Kazan, Nijni Novgorod, Vladivostok, Kaliningrad și Novosibirsk. Programul forumului acoperă următoarele domenii: cunoștințe, istorie și cultură, sport, IT, industrie, știință și tehnologie. Potrivit organizatorilor, aproximativ 150 de vorbitori vor lua cuvântul în timpul maratonului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.