Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O patiserie şi un fast-food, pline de muşte şi furnici - închise temporar de comisarii protecţiei consumatorilor

stiri.tvr.ro
ANPC

Două unităţi prestatoare de servicii de alimentaţie publică din Timişoara şi din comuna Parţa au fost închise temporar pentru remedierea deficienţelor descoperite de inspectorii pentru Protecţia Consumatorilor care au găsit, între altele, materie primă păstrată în condiţii neconforme, spaţii de depozitare a mărfii neigienizate, spaţii frigorifice cu temperaturi mult peste cea admisă, muşte şi furnici, a anunţat, vineri, comisar-şef adjunct al CRPC Timiş, Mihai Alin Gubandru, potrivit Agerpres.

Cele două unităţi verificate au primit şi amenzi de câte 2.000 de lei şi s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficienţe.

"Este inacceptabil ceea ce am găsit acolo. Toată materia prim[, cu excepţia umpluturilor, este păstrată neconform, nerespectând condiţiile de depozitare înscrise de producător. Spaţiile de producţie şi de vânzare neconforme, cu pereţi şi tavane neigienizate, cu porţiuni ale tencuielii căzute, cu urme de infiltraţii, mucegai. Spaţiile frigorifice necurăţate, neigienizate, care nu asigură temperatura de depozitate termometrele utilajelor, indicând 14 respectiv 20 grade Celsius. Cuptorul necurăţat, neigienizat, cu strat gros de grăsime arsă. Tăvile de coacere necurăţate, neigienizate, arse cu depunere de strat gros de grăsime arsă, deformate, rupte. Prezenţa în depozit a cablurilor electrice suspendate. Depozitul şi spaţiul de producţie cu prezenţă, în număr mare, a muştelor şi a furnicilor", a detaliat Gubandru.

Inspectorii au mai identificat materii prime lipsite de elemente de identificare şi caracterizare, cu starea termică modificată, spaţiul dedicat alimentaţiei publice neigenizat, cu insecte vii şi moarte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.