Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O pictură murală realizată de Banksy, acoperită de schelele unor constructori timp de câteva luni, a fost dezvăluită în cartierul Notting Hill din Londra

www.thenews.com.pk
banksy

O pictură murală realizată de Banksy, acoperită de schelele unor constructori timp de câteva luni, a fost dezvăluită luni, la intersecția străzilor Acklam și Portbello din cartierul Notting Hill, Londra, potrivit Reuters, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Stenograme incendiare! Execuția încercată de o femeie ‘cablată’ la DNA: Dați-i dumneavoastră plicul ăsta

În pictura murală este portretizat un artist, considerat a fi spaniolul Diego Velazquez, ce are în mână o pensulă și scrie cu aceasta cuvântul "Banksy" cu litere mari, de culoare roșie.

Aflată la intersecția străzilor Acklam și Portbello din Londra încă din 2008, pictura a fost acoperită după ce dezvoltatorul Enstar Capital a început renovarea clădirii pentru a face apartamente de lux.

Apartamentele de lux ale clădirii au un preț estimat la 1,2 milioane de dolari (950.000 de lire sterline).

"Acesta este un aspect minunat pentru clădire și o caracteristică deosebită în Notting Hill, ce îi oprește din drumul lor pe londonezi. Unul dintre motivele pentru care am cumpărat clădirea este că acolo se afla o pictură Banksy - îi conferă acel profil emblematic. Deci, în timp ce mă gândesc că prețurile pentru Banksy sunt lipsite de sens, poți spune că sunt un fan în anumite feluri. Mi-ar fi plăcut dacă Banksy ar fi realizat pictura pe un perete al locuinței mele? Probabil că nu", a declarat directorul executiv al Enstar Capital, Simon Lyons.

Inițial, Enstar a vrut să mute pictura, dar a concluzionat că ar fi mult prea riscant. Prin urmare, pictura murală a rămas în același loc, fiind acoperită cu sticlă de protecție și luminată de reflectoare pe timpul nopții.

Banksy este celebru pentru desenele sale de tip graffiti realizate pe diverse clădiri importante, însoţite adeseori de comentarii cu tentă socială. Considerat un reprezentant al curentului street art, el este renumit pentru faptul că îşi tachinează publicul, dar şi autorităţile, iar lucrările sale sunt extrem de originale, făcându-i pe privitori să vadă lucrurile într-o cu totul altă lumină.

Citește și: Liviu Pleșoianu îl spulberă pe Victor Ponta: Nu mai poza în victimă trădată, că e penibil și dizgrațios

Acesta a apărut în documentarul "Exit Through the Gift Shop", pe care l-a şi regizat şi în care îşi prezintă opera, fără a-şi dezvălui însă nicio secundă chipul. Filmul său a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun documentar în anul 2011.

În 2009, el şi-a instalat 100 de opere în muzeul de artă din Bristol chiar în faţa oficialilor prezenţi la un vernisaj. În trecut, Banksy a reuşit să introducă pe ascuns în incinta Disneyland o statuie în mărime naturală ce reprezenta un deţinut de la Guantanamo. În toamna anului 2013, operele sale au fost prezentate într-o expoziţie inedită pe zidurile clădirilor din New York. Desenele artistului britanic au fost protejate cu grilaje şi agenţi de pază.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.