Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O sculptură din marmură albă a lui Auguste Rodin, vândută cu o sumă uriașă

licitatie

O sculptură din marmură albă a lui Auguste Rodin, reprezentând-o pe prinţesa etiopiană "Andromeda" adormită pe o stâncă, a fost vândută marţi cu 3,6 milioane de euro la o licitaţie organizată de casa Artcurial la Paris, relatează AFP, conform agerpres.ro

Aflată timp de 130 de ani în posesia unei familii chiliene, sculptura realizată între 1886-1887, fusese estimată la preţul de pornire de 800.000 - 1,2 milioane de euro. Licitaţia realizată telefonic a urcat repede ofertele care au atins în final 3.670.600 de euro (4,1 milioane de dolari).

SCANDALUL alimentelor de calitate mai proastă vândute în estul Europei se extinde. Decizia Bulgariei

Există patru exemplare ale acestei piese, dintre care trei fac parte din muzeele Rodin din Paris, Philadelphia şi Muzeul Bellas Artes din Buenos Aires. Cea de-a patra a fost achiziţionată de un particular în 2006 cu prilejul unei licitaţii la New York cu suma de 3 milioane de dolari. 

Exemplarul scos la vânzare a fost dăruit de Rodin în 1888 diplomatului chilian aflat la post la Paris Carlos Morla Vicunia, în semn de mulţumire pentru faptul că acesta a donat un bust al soţiei sale Muzeului Luxemburg, a relevat Bruno Jaubert, director al departamentului 'Impressionnistes et Modernes' însărcinat cu vânzarea piesei. 

"Timp de 130 de ani sculptura a rămas la familia diplomaţilor în pofida diferitelor posturi ocupate în străinătate de membrii acesteia", a precizat Bruno Jaubert. 

O retrospectivă a operei lui Rodin a fost deschisă în martie la Grand Palais din Paris şi poate fi vizitată până la 30 iulie, care regrupează aproape 200 de opere ale artistului, cu prilejul centenarului August Rodin (1840-1917).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.