Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O splendidă cină la moartea democrației. Nimic despre politicieni.

 

Ceea ce ieri le spuneam mai multor parlamentari iar ei mă confirmau, azi începe să apară și în discursurile unor oameni inteligenți. Fie că sunteți sau nu de acord, oamenii aceștia trebuie luați în seamă. Opiniile unora al căror CV începe cu ”HUO” și se termină cu ”BĂ” nu pot fi numărate. Vulgarizarea discursului public a dus la dinamitarea politicii, iar rezultatul ne explodează în față: un guvern poreclit tehnocrat, pe care 99% îl aplaudă pentru că așa a stabilit Kaiserul românilor-”vreau guvernul meu!” iar Binomul a executat prin falangele politice din Parlament. Dar cine sunt cei care au fost votați? Ce au ”guvernat” ei până acum? ce îi recomandă să conducă 20 milioane de destine? Parlamentul a fost paralizat de frica convulsivă a lui Liviu Dragnea, a lui Valeriu Zgonea și a lui Blaga. Destinele lor sunt pecetluite și vor fi curând sacrificați. Ăsta e destinul slugilor: să fie reșapate cu cei care așteaptă la ușă.
Dovadă sunt sondajele, unde nici un ”lider” PSD nu face jumătate din voturile partidului. Dar asta e altceva...
Peste tot în lume, Națiunile se conduc cu minți luminate, nu cu mulțumi. Astăzi, pentru că ne-am lăsat de conduși de mulțimi manipulate de sfori al căror capăt NU este în România, am ajuns în situația în care miniștrii sunt cei care, pînă ieri, duceau hârtiile prin cabinetele celor care au fost expulzați de sforari pentru singura vină că erau prea deștepți și nu puteau fi păcăliți! Credeți că un inginer agronom de la Direcția Agricolă Argeș poate conduce o țară? Credeți că un sociolog poate face reformă în administrația publică? CCR a fost sceptică...
Vă închipuiți vreodată că șeful de cabinet al unui premier poate fi mi-ni-stru? Atunci să-l punem pe Vlad Stoica la Justiție! Dar un funcționar din cei 25,000 care foșgăie pe la Bruxelles ar putea guverna România? Credeți că dna. Corina Crețu ar putea fi varianta de prim-ministru, peste 4 ani? Eu nu cred.
România a stat în picioare cât a fost condusă de oameni cu multă știință de carte dublată de o căciulă de ani de experiență în domeniile pe care le gestionau.
Desigur, inclusiv aceștia au făcut greșeli, unele chiar mari, dar totul se întâmpla CU români, ÎN România și CU firme românești. Azi, capitalul autohton este la pământ, firmele românești din top 300 sunt distruse, importăm și leuștean și fregate militare, dar țipăm după reformă și schimbare. Când ne vom trezi, pe ușile caselor maramureșene va scrie tradiționalul ”auf vidersen!” cu vopsea nemțească, trainică, să dureze măcar 100 de ani, iar pe bulevardele bucureștene va curge electricitate din companiile de stat europene pentru că cele autohtone se vor fi dovedind nevrednice să lucreze în țara românească. Tinerii frumoși și liberi vor aplauda în grupuri riguros organizate, iar scandările lor, aprobate anterior la apelul de seară al comandanților democrației, vor răsuna regulamentar și puternic. O dată pe an, probabil de 1 decembrie, vom asculta cu urechea lipită de radiouri, imnul național, așa cum bunicii noștri ațipeau cu ”Europa Liberă” când îl așteptau pe Hurezeanu. Democrația va fi un concept desuet, din care partidele vor fi fost expulzate dar nu înainte ca liderii lor să asume public și cu genunchii lipiți de podele, consensul, ca principala doctrină de luptă parlamentară cu speranța goală ca acest non-combat să fie biletul câștigat la loteria libertății lor. Viitorul sună bine...
Acum e vremea șefilor de cabinet și a foștilor tălmaci de limbi străine, cum ne spune Poetul.
România, unde mergi?
Bună dimineața!

content-image

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.