Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O sută de şefi de întreprinderi din SUA cer protejarea aşa-numiţilor 'dreamers

emirates247.com
giganti internet - facebook, apple, google, amazon

Peste o sută de şefi de întreprinderi americane au semnat o petiţie în care îi cer Congresului SUA să voteze o lege care să-i protejeze pe aşa-numiţii ''dreamers'' (visători), tineri fără documente sosiţi în SUA când erau copii, relatează joi AFP. Petiţia, dată publicităţii de către mai multe ziare, inclusiv The New York Times şi The Wall Street Journal, este semnată de lideri ai multor mari nume ale economiei americane, precum Apple, Facebook, General Motors, Coca-Cola, Amazon,. Google, Uber, Intel, Gap, Hewlett-Packard, anunţă Agerpres.

''Scriem pentru a determina Congresul să acţioneze imediat şi să adopte o soluţie legislativă bipartizană pentru a le permite 'dreamer-ilor' care trăiesc, muncesc şi contribuie la viaţa comunităţilor noastre să poată continua să facă acest lucru'', afirmă patronii.

Donald Trump a anunţat încheierea programului DACA (Deferred Action for Childhood Arrival), ce le permite unui număr de 690.000 de tineri, intraţi ilegal în SUA când erau copii, să muncească şi să studieze în deplină legalitate, ferindu-i de expulzare. În septembrie, Trump a abrogat acest program, înfiinţat în 2012, dar a întârziat aplicarea deciziei sale până în martie, pentru a-i da timp Congresului să găsească ''o soluţie permanentă'' pentru această categorie de populaţie.

Un judecător din San Francisco i-a ordonat marţi guvernului să repună în aplicare integral programul respectiv pe teritoriul american în ansamblul său, în aşteptarea unei decizii definitive sau a unei noi decizii. ''Sfârşitul iminent al programului DACA riscă să provoace o criză a mâinii de lucru în toată ţara'', adaugă semnatarii petiţiei, afirmând că este esenţial ca, până la 19 ianuarie, Congresul să voteze o lege pentru ca ea să intre în vigoare până în martie. Ei citează un studiu potrivit căruia expulzarea acestor tineri ar costa economia americană circa 25 miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.