Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O tornadă a făcut ravagii în vestul Turciei - Mai multe persoane au fost rănite

News Chain
tornadă

O tornadă care a făcut ravagii în cursul nopţii în zona unui port din provincia Izmir de pe coasta vestică a Turciei a luat pe sus vehicule, a deteriorat clădiri, a pus la pământ o macara şi a lăsat în urmă 16 răniţi, au anunţat vineri autorităţile turce, citate de Reuters, potrivit AGERPRES.

Un eveniment rar în Turcia, tornada a răsturnat bărci, a dezrădăcinat copaci şi a desprins părţi din clădiri care au fost purtate de vânt în alte zone din staţiunea turistică Çeşme de la Marea Egee, potrivit imaginilor filmate cu drone ale agenţiei de ştiri Ihlas.

Citește și: Joe Biden trage semnalul ce alarmă: China depășește SUA. Ne vor mânca prânzul

"În doar 20 de secunde a fost o mare întâmplare nefericită. Vedem o imagine foarte tristă. Multe acoperişuri au fost luate de vânt, vehicule ridicate şi izbite de pământ. Este incredibil", le-a spus reporterilor primarul din Izmir, Tunc Soyer, care a evaluat pagubele.

"Am crezut că astfel de dezastre sunt în ţările din Orientul Îndepărtat sau în America Latină, dar este clar că schimbările climatice înseamnă că aceste dezastre naturale nu sunt departe de noi", a adăugat edilul.

Cele şaisprezece victime au fost transportate la spital, nouă dintre acestea fiind rănite după ce o macara a căzut pe muncitorii aflaţi pe un şantier din zona portului din Alacati, a scris pe Twitter un reprezentant al Ministerului de Interne turc, Ismail Catakli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.