Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii de știință AVERTIZEAZĂ: urmează un mare cutremur, cel mai mare din ultimii 100 de ani

hindustantimes.com
cutremur

Oamenii de știință din Universitatea Colorado susțin că 2018 va fi anul marilor cutremure, asta datorită faptului că Pământul a înregistrat o reducere a vitezei de rotație, fenomen care a dus la producerea unor cutremure cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, în trecut.

Citește și: Victor Ponta lansează NUCLEARA: Liviu Dragnea și-a NEGOCIAT fuga din țară

Revista Geophysical Research Letters a publicat un articol semnat de doi cercetători americani care au susținut că în 2018 vom avea parte de unul dintre cele mai puternice seisme din ultimii 100 de ani

Procesul de încetinire a vitezei Pământului a început în anul 2013 și va atinge apogeul în 2018, acest proces fiind ciclic și întinzându-se pe o perioadă de cinci ani, la finalul căreia au avut loc cele mai puternice seisme, informează A1.

De la începutul anului, în România s-au produs mai multe seisme, cel mai important fiind cel din 14 martie, care a avut magnitudinea de 4,7 pe scara Richter. A fost, însă, revizuit în scădere la 4,6, și s-a produs la ora 12.24, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 157 kilometri. De asemenea, pe 28 aprilie, în zona seismică Vrancea, a avut loc un seism cu magnitudinea 4,6. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Covasna (12 kilometri), Întorsura Buzăului (25 de kilometri, Târgu Secuiesc (27 de kilometri), Nehoiu (35 de kilometri) şi Sfîntu Gheorghe (52 de kilometri).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.