Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii lui Putin susţin că serviciile speciale ucrainene trimit amenințări pe telefoanele rușilor mobilizați în Zaporojie

Digi24
Zaporojie

Serviciile speciale ucrainene exercită presiune psihologică asupra celor mobilizați în regiunea Zaporojie, amenințându-i pe ei și familiile lor, a anunțat, marți, președintele mișcării "Suntem împreună cu Rusia", Vladimir Rogov, citează Tass, potrivit Rador.

"Acum există încercări din Ucraina de exercitare a unor operațiuni psihologice asupra persoanelor mobilizate, care tocmai au sosit în regiunea Zaporojie. Din partea serviciilor speciale ucrainene, există o căutare și o monitorizare a telefoanelor, precum și a coordonatelor acestora, cu scopul trimiterii unor mesaje, pornind de la amenințări și terminând cu presupuse apeluri ale localnicilor cu cereri de a pleca. Însă este clar că atunci când mai mulți luptători primesc același tip de mesaje, nu un localnic face asta" - a spus Rogov.

Potrivit afirmaţiilor acestuia, au fost înregistrate peste douăzeci de cazuri când familiile persoanelor mobilizate, care se află în regiunea Zaporojie, au fost apelate din Ucraina și anunţate că acestea ar fi murit sau sunt capturate. "Adesea există probleme de comunicare, există o luptă de radar, comunicațiile mobile nu se realizează sau sunt blocate. Se realizează apeluri către rudele și prietenii persoanelor mobilizate în care li se spune ce trebuie să facă pentru a le răscumpăra din prozonierat sau pentru a lua cadavrul unui decedat. Scopul este același peste tot - să semene panică și nemulțumire în rândul locuitorilor Rusiei și, mai mult, să obţină bani de la ei. Au fost peste douăzeci de cazuri confirmate. Cred însă că numărul lor este mai mare" - a adăugat Rogov.

Anterior, acesta a declarat pentru TASS că un număr semnificativ de persoane mobilizate de la Moscova au sosit în regiunea Zaporojie după o perioadă de instruire și tot în această regiune există mobilizați din Novosibirsk, Penza și Saratov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.