Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obama cere NATO să ajute Moldova

moldova



Referindu-se la conflictul armat din estul separatist al Ucrainei, Obama a acuzat Rusia că desfăşoară un 'asalt cinic' asupra acestei ţări. În acest context, el a solicitat 'angajamente concrete din partea NATO pentru a a ajuta Ucraina să-şi modernizeze şi să-şi consolideze forţele armate'. De asemenea, 'trebuie să facem mai mult pentru a ajuta alţi parteneri ai NATO, inclusiv Georgia şi Moldova, să-şi consolideze apărarea', a adăugat Obama.

'Trebuie să reafirmăm principiul care a ghidat mereu alianţa noastră, şi anume că pentru ţările care respectă standardele noastre şi pot furniza o contribuţie semnificativă la securitatea aliaţilor uşa NATO trebuie să rămână deschisă', a indicat Obama după reuniunea cu cei trei lideri ai statelor baltice, care au pe teritoriul lor importante minorităţi ruse şi se tem de posibile ameninţări din partea Moscovei. 

Liderul de la Casa Albă nu a făcut însă nicio referire explicită la o posibilă primire a Ucrainei în NATO şi s-a limitat să afirme că Washingtonul va continua să ofere armatei ucrainene programe de asistenţă şi de instruire.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.