Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obtinerea permisului auto in pasi simplu de urmat

twitter.com
chestionare auto permis

Obtinerea permisului auto nu va reprezenta un proces foarte dificil daca persoana in cauza va urma cativa pasi intr-o ordine fireasca, cu scopul unei pregatiri temeinice.

1. De la teorie...

1.1. Alegerea scolii de soferi si a instructorului auto

Cu privire la istoricul unei scoli de soferi se poate citi informatie online din care, de obicei, rezulta si cat de competitiva este. Mare parte dintre persoanele care doresc sa se inscrie la cursuri in vederea obtinerii permisului auto pun in balanta costul si locul in care scoala auto este amplasata, doar ca acestea nu ar trebui sa fie singurele criterii de selectie, parcul auto de care scoala de soferi auto dispune si experienta instructorilor fiind foarte importante. Este de dorit sa se obtina informatie care sa releve daca instructorul auto este bine pregatit, daca sunt persoane capabile sa gestioneze o situatie in care cursantul face greseli in trafic s.a.m.d. Pe de alta parte, este de dorit ca elevul sa poata alege autovehiculul pe care va invata sa sofeze in functie de combustibilul utilizat si marca. Nivelul de performanta al scolii de soferi si al instructorilor se materializeaza in rata de promovabilitate a cursantilor la examenul auto.

1.2. Parcurgerea "Codului Rutier Mura in gura"

Se detaseaza intre alte carti de specialitate prin faptul ca este scris intr-o exprimare usor de inteles de catre oricine, astfel incat informatia poate fi asimilata fara efort.

De retinut:

  • De regula, multi dintre cei care vor sa obtina permis auto, discuta despre acest subiect cu persoane apropiate, soferi de ceva vreme. Astfel, primesc sfaturi pe care in cadrul orelor de sofat incearca sa le puna in aplicare. Nimic rau in acest lucru daca toate aceste sfaturi se regasesc si in Codul Rutier;
  • Un alt aspect foarte important tine de modul in care este asimilata informatia din Codul Rutier. Informatiile cu grad de dificultate mai ridicat ar trebui sa fie subliniate, astfel incat sa atraga atentia in timpul recitirii.
  • Nu in ultimul rand, pentru o intelegere aprofundata, Codul Rutier ar trebui parcurs de doua ori, inainte de a se completa chestionare drpciv, dar si dupa completarea acestora.

1.3. Chestionarele auto www.i-drpciv.ro

Pe site-ul mentionat anterior se pot completa teste auto pentru toate categoriile - B, C, E, A, D. Intrebarile din aceste chestionare auto drpciv au rolul de a-i pune si in situatii foarte dificile pe cei care raspund la ele. Pusi in fata unor intrebari capcana, utilizatorii vor fi familiarizati cu acestea si le va fi mult mai usor sa raspunda corect la intrebari care ridica un anumit grad de confuzie. Chestionarele includ intrebari de mecanica, cu privire la infractiuni si contraventii, prioritate si marcaje rutiere. Este evident ca acestea reprezinta un mod simplu de a vedea in ce masura au fost asimilate informatiile din Codul Rutier.

Mai nou, pe site se poate raspunde chiar si la chestionarul zilei, astfel ca utilizatorii interesati de categoria B, pot raspunde in fiecare zi la intrebari selectate din 150 cele mai gresite intrebari ale categoriei. Asadar, este vorba de cele mai dificile intrebari. Potrivit i-drpciv.ro "Chestionarul zilei este cea mai rapida si cea mai sigura metoda de pregatire si testare a cunostintelor pe ultima suta de metri, inainte de sustinerea examenului pentru permis".

La modul ideal, dupa ce va parcurge chestionarele dedicate categoriei auto care il intereseaza, utilizatorul va mai citi inca o data Codul Rutier actualizat, dupa care va mai raspunde inca o data si la chestionare. Utilizatorul care va raspunde corect la 25-26 de pe fiecare chestionar drpciv in parte, are toate sansele sa obtina un punctaj bun si la momentul examenului teoretic.

1.4. Comunicarea eficienta cu instructorul auto

Instructorul auto este persoana cea mai potrivita care poate spulbera toate nelamuririle cursantului cu privire la regulile de circulatie s.a.m.d.

1.5. In timpul examenului

In timpul examenului teoretic, cel putin doua aspecte pot asigura succesul:

  • Concentrarea: se va raspunde la intrebari doar dupa ce acestea vor fi citite cu atentie. Raspunsurile la intamplare nu vor asigura rezultatul scontat;
  • Atentia: Pentru a se evita inregistrarea a doua impulsuri de catre calculator, practic, raspunsul pentru intrebarea curenta, dar si pentru intrebarea urmatoare, persoana examinata trebuie sa selecteze varianta cu unghia si apoi sa retraga rapid degetul de pe ecran.

2. La practica!

2.1. Graba strica treaba

In timpul probei practice emotiile persoanei examinate sunt mari, cu toate acestea trebuie sa afiseze calmitate si sa fie prudenta, pentru a convinge examinatorul ca nu va fi un pericol public in trafic dupa obtinerea permisului auto.

2.2. Comunicarea eficienta cu instructorul auto

Fiecare nelamurire din trafic ar trebui discutata cu instructorul auto. Un singur semn de intrebare ramas fara raspuns se poate transforma intr-o reala problema in timpul examenului.

2.3. Experienta se castiga sofand in conditii atmosferice diverse

Presupunand ca orele de condus se iau iarna, sofatul in timpul verii nu va ridica probleme. Situatia nu este similara si daca se merge la cursuri vara si se da examenul iarna. Un sofer auto bun trebuie sa poata sofa indiferent de conditiile atmosferice.

2.4. Repetitia este mama invataturii

De la caz la caz, parcarea cu spatele, parcarea laterala, mersul cu spatele s.a.m.d., pot parea dificil de realizat. Repetand tocmai ceea ce pare greu de efectuat, viitorul sofer auto va face fata examinarii practice cu brio.

2.5. Simularea examenului auto practic cu un alt instructor auto

Aceasta modalitate de a simula proba practica a examenului auto cu un alt instructor decat cel cu care s-au facut orele la scoala de soferi se dovedeste a fi o idee foarte buna, deoarece este o figura noua cu care persoana care urmeaza sa sustina proba nu este familiarizata. Instructorul angajat pentru aproximativ 2 ore poate pune elevul in cele mai dificile situatii, asemenea examinatorului.

2.6. Reguli importante in timpul examenului practic

In timpul probei practice se va tine cont de urmatoarele aspecte:

  • Oglinzile vor fi reglate de catre persoana examinata, imediat dupa ce a urcat in masina;
  • In timp ce sofeaza, cursantul nu va brusca comenzile;
  • Se pastreaza distanta regulamentara fata de alti participanti in trafic si nu se trece foarte aproape de masinile parcate;
  • Se vor evita franele bruste;
  • Asigurarea se va face prin miscarea usoara a capului in directia respectiva;
  • Nu se injura si nu se foloseste un ton imperativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.