Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC în Iordania: Islamiștii intră în Parlament cu un număr important de mandate

aljazeera.com
Iordania

Comisia electorală iordaniană a anunţat joi ultimele rezultate preliminare ale alegerilor legislative din această ţară, confirmând revenirea în Parlament a Fraţilor musulmani, a căror coaliţie a obţinut 16 mandate din cele 130, relatează AFP preluat de agerpres. E un adevărat șoc ținând cont de problemele din jurul regatului hașemit și mai ales de numărul mare de refugiați sirieni de pe teritoriul acestei țări.

Vezi și: Adevărata BOMBĂ din dosarul lui Blaga: O SUMĂ MARE de bani descoperită în mașină

Aceste rezultate confirmă estimările islamiştilor care indicaseră miercuri că se aşteaptă să obţină cel puţin 16 locuri, adică 12,5 % din total. 

Majoritatea mandatelor viitorului Parlament - care are puteri limitate - a revenit ca de obicei unor oameni de afaceri şi unor lideri de triburi loiale monarhiei. 

Trei mandate în circumscripţia Al-Badya al-Wosta (la sud de Amman) nu fuseseră acordate iniţial după ce vreo 10 urne au fost distruse de nişte spărgători. Dar în cursul serii, Comisia electorală şi-a anunţat decizia de a număra şi voturile din aceste urne, considerate intacte. Rezultatul acestui vot nu schimbă scorul islamiştilor, care nu au prezentat candidaţi în această circumscripţie.

Vezi și: LOVITURĂ DE TEATRU în cazul morții lui Bogdan Gigină: Mărturia care SCHIMBĂ TOT

Vezi și: REPORTAJ - Ziua care schimbă RADICAL politica: miza protestului împotriva lui Gabriel Oprea

Numărul femeilor alese în viitorul Parlament este 21, dintre care şase peste cota care le era rezervată. Printre deputaţii aleşi pentru un mandat de patru ani figurează nouă creştini şi trei reprezentanţi ai minorităţilor circasiană şi cecenă. 

Rezultatele definitive sunt aşteptate în decurs de o săptămână. 

Frontul Acţiunea Islamică (FAI), aripa politică a Fraţilor nusulmani, a obţinut cel mai bun rezultat al său în alegerile legislative din 1989, cu 22 de locuri din 80.

Vezi și: Dezvăluiri INCENDIARE: Numele unui ministru tehnocrat apare în tandemul Blaga - Liviu Popa

Partidul a boicotat alegerile în 2010 şi 2013 pentru a denunţa scrutinuri marcate de nereguli şi o lege electorală care îi avantaja pe candidaţii triburilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.