Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC pe piața valutară - Lira turcească a luat-o razna după victoria lui Erdogan

wall-street.ro
lira turceasca

Lira turcească a crescut puternic luni, în urma victoriei preşedintelui Recep Tayyip Erdogan în alegerile prezidenţiale şi parlamentare care au avut loc duminică în Turcia, dar analiştii au avertizat că avansul ar putea fi de scurtă durată, relatează MarketWatch, conform news.ro.

Astfel, lira s-a apreciat cu 0,5% în raport cu dolarul şi euro, iar în timpul tranzacţiilor a avansat cu până la 1,8%, la cel mai ridicat nivel din ultimele două săptămâni.

OUG pe Codurile penale, simplu preludiu. "Cheia" salvării lui Dragnea, la judecătorii ÎCCJ. Vezi scenariul pregătit de PSD!

Potrivit agenţiei turce de presă, de stat, Anadolu, Erdogan a obţinut un scor de 52,5% după numărarea a 99% din buletinele de vot, iar alianţa dominată de AKP se clasează pe primul loc cu 53,61% în partea legislativă a scrutinului.

Numeroşi analişti au sugerat însă că aprecierea monedei turceşti va fi de scurtă durată deoarece investitorii se vor concentra acum pe îngrijorările pe termen lung legate de soliditatea lirei şi a economiei Turciei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.