Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Occidentul înarmează Ucraina, dar un oficial de rang înalt din Franța este sceptic: Aș fi surprins ca Ucraina va fi capabilă să îi dea afară pe ruși din Donbas

twitter.com
ucraina armata

Reprezentantul permanent al Franței la Națiunile Unite a declarat că „relația dificilă" dintre Franța și Turcia s-a îmbunătățit și că cele două țări pot relua cooperarea în probleme, inclusiv în ceea ce privește războiul dintre Rusia și Ucraina, transmite agenția turcă Anadolu.

Turcia și Franța au avut relații tensionate în ultimii ani în legătură cu Siria, Libia, Mediterana de Est și alte probleme, ambele țări schimbând replici între ele. În contextul în care Franța va prelua președinția rotativă a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite începând cu 1 septembrie, Nicolas de Riviere a acordat un interviu Agenției Anadolu. El a declarat că este bucuros să vadă că relațiile cu Turciei s-au "îmbunătățit mult" și că Franța și Europa pot coopera cu Ankara. "Suntem mai mult decât fericiți să cooperăm cu Turcia în ceea ce privește Ucraina. Cred că este absolut esențial", a spus el.  El a salutat toate eforturile pentru a pune capăt războiului din Ucraina, adăugând că eforturile Turciei vor rămâne critice.

Președintele francez Emmanuel Macron a încercat să fie un mediator între Ucraina și Rusia de la începutul războiului, la 24 februarie. Cu toate acestea, De Riviere a ilustrat o imagine sumbră a perspectivelor de încetare a focului, pe fondul contraofensivei Ucrainei în sudul țării.

"Mi-e teamă că luptele vor continua o anumită perioadă de timp. Nu cred că încetarea focului va veni în curând", a spus el.

"Sunt puțin sceptic în privința faptului că Ucraina va reuși să își recupereze teritoriile pierdute. Aș fi surprins că Ucraina va fi capabilă să îi dea afară pe ruși din Donbass sau să îi dea afară din Crimeea", a conchis oficialul francez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.