Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ochelarii pictorului Claude Monet, vânduţi la licitaţie pentru o sumă fabuloasă

news.ro
ochelari Claude Monet

O colecţie de tablouri şi de obiecte care i-au aparţinut pictorului Claude Monet au fost adjudecate pentru suma totală de 11 milioane de dolari, la Hong Kong. Dintre acestea, o pereche de ochelari a fost vândută cu mai mult de 50.000 de dolari, a anunţat luni casa Christie's citată de AFP.

Citeşte şi: Imaginile care au făcut-o LEGENDĂ pe Cristina Stamate / VIDEO

Societatea nu a făcut precizări despre identitatea cumpărătorului asiatic, cel care a achiziţionat cu 51.457 de dolari ochelarii, lot care fusese estimat între 1.000 şi 1.500 de dolari.

Această vânzare a inclus un anumit număr de obiecte rare, precum schiţe în creion ale pictorului francez sau impresii despre pădurea japoneză provenind din colecţia sa personală.

În total, toate obiectele care i-au aparţinut maestrului impresionismului (1840-1929) au fost adjudecate pentru 10,99 milioane de dolari.

O sculptură japoneză reprezentând o pisică dormind, de 32 de centimetri, datând de la sfârşitul epocii Edo sau de la începutul perioadei Meiji a secolului al XIX-lea, a fost vândută pentru 67.538 de dolari.

"Această colecţie oferă o privire intimistă asupra vieţii lui Monet artistul şi a lui Monet colecţionarul", a declarat Adrien Meyer, co-preşedinte al departamentului de artă impresionistă şi modernă de la Christie's.

"Les Falaises des Petites-Dalles", ulei pe pânză executat în 1884, a fost adjudecat la 4,6 milioane de dolari, iar "Trois arbres a Giverny (Peupliers)", 4 milioane de dolari.

Recordul pentru un tablou Claude Monet a fost atins în noiembrie 2016, când "La Meule", care se înscris într-o serie pictată în timpul iernii 1890-1891 în casa de la Giverny, în Normandia, s-a vândut pentru 81,4 milioane de dolari la casa Christie's New York.

Precedentul record data din iunie 2008. Atunci, "Le bassin aux nymphéas" a fost adjudecat contra sumei de 80,4 milioane de dolari.

Citeşte şi: Măsuri URGENTE după alertele meteo. Utilaje de ultimă generaţie, în premieră, în Bucureşti – VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.