Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oferta de vânzare de acţiuni a One United Properties s-a încheiat

realitatea.net
criza bursa

Investitorii de retail au subscris acţiuni de 430 mil. lei în oferta de vânzare a dezvoltatorului imobiliar One United Properties (simbol bursier ONE), care a debutat pe 22 iunie şi s-a încheiat vineri, 2 iulie 2021, oferta de 276 mil. lei fiind acoperită integral, potrivit informaţiilor ZF, anunță Mediafax.

Chiar dacă micii investitori au alocat 40% din acţiunile emise de One United Properties, respectiv 52 de milioane de acţiuni, aceştia au subscris echivalentul a 203,1 milioane de unităţi pe tranşa pro rata şi 26 de milioane de acţiuni pe cea cu alocare garantată. Doar în prima zi micii investitori au subscris 36% din oferta pentru retail.

Tranşa cu alocare garantată s-a epuizat în primele 36 de secunde de la lansare, în prima zi, în timp ce pe tranşa pro-rata suprasubscrierea a fost de 781,3%, respectiv un grad de subscriere de 7,8 ori, arată datele ZF.

Cu alte cuvinte, pe baza acestor parametri şi fără a lua în calcul o posibilă realocare dinspre tranşa investitorilor instituţionali, acolo unde datele de subscriere încă nu sunt publice şi unde s-a alocat 60% din ofertă, la fiecare 1.000 de acţiuni subscrise un investitor va primi circa 128 de unităţi.

Pe baza intervalului de preţ din oferta de vânzare de acţiuni, cuprins între 1,93 lei şi 2,12 lei pe acţiune, şi aplicat celor mai recente rezultate financiare, aferente anului 2020, respectiv un profit net de aproximativ 177 milioane de lei şi venituri totale de 541 mil. lei, One United Properties are un muliplu PER (price earning ratio) cuprins între 15,6x şi 17,1x şi un multiplu P/S (price/sales) între 5,1x şi 5,6x.

Calculele au fost transmise de Tradeville la solicitarea ZF şi ţin cont de capitalizarea postofertă, respectiv de cea de după majorarea de capital cu 10%, adică 2,76 miliarde de lei pe baza limitei inferioare a intervalului de preţ, de 1,93 lei pe acţiune, şi 3,031 miliarde de lei pe baza preţului maxim din ofertă de 2,12 lei, cel la care pot subscrie şi micii investitorii.

One United Properties (ONE), care urmează a fi cel mai mare holding din ringul bursier de la Bucureşti, a încheiat recent un antecontract pentru achiziţia unui teren cu o suprafaţă de 25.350 mp situat pe şoseaua Fabrica de Glucoză din Bucureşti şi a unei părţi din drumul de acces, valoarea totală a tranzacţiei fiind de 20,64 milioane euro.

Pentru acest teren a fost deja emis un certificat de urbanism în vederea construirii, care permite dezvoltarea unui proiect imobiliar cu o suprafaţă construită (suprastructură) de aproximativ 95.000 mp, se arată într-un comunicat al companiei.

O parte din preţ se va plăti la obţinerea autorizaţiei de construire şi semnarea contractului final de schimb şi restul în apartamente şi parcări aferente, la finalizarea proiectului ce urmează să fie dezvoltat pe respectivul teren.

Compania intenţionează să dezvolte pe noul teren achiziţionat un nou proiect imobiliar, One High District, care va cuprinde atât unităţi rezidenţiale, cât şi spaţii comerciale, precum şi o serie de facilităţi precum gym şi piscină, restaurante, market, cafenele, spaţii verzi pentru relaxare. Localizat în sectorul 2, pe şoseaua Fabrica de Glucoză, în imediata apropiere a autostrăzii A3, terenul oferă acces rapid către cartierul Floreasca, mall-ul Promenada, precum şi către alte puncte de interes ale oraşului.

În iunie, One United Properties a anunţat că a achiziţionat un teren de aproximativ 21.160 de metri pătraţi pe malul lacului Tei de la o societate din grupul ţiriac. Valoarea tranzacţiei era de 15 mil. euro, potrivit unui raport publicat la bursă.

One United este controlată de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, iar Daniel Dineş, fondatorul UiPath, a cumpărat recent 5% din capital printr-o companie de investiţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.