Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL. De ce a fost condamnat medicul lui Adrian Năstase? Motivarea instanţei

adrian nastase

E oficial. A venit motivarea instanţei în cazul doctorului lui Adrian Năstase. De ce a fost condamnat Şerban Brădişteanu?

Curtea Supremă a motivat, la 8 luni de la pronunţarea sentinţei, de ce a fost condamnat chirurgul Şerban Brădişteanu la un an de închisoare pentru favorizarea infractorului Adrian Năstase. Gravitatea faptelor comise de inculpat nu se traduce în numărul de zile în care condamnatul s-a aflat în spital, ci în planul conceput, arată magistraţii.

Citeşte şi: Stelian Tănase face noi dezvăluiri: De ce a demisionat Gabriel Oprea?

Medicul Şerban Brădişteanu, şeful Secţiei de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca din Capitală, a acţionat în mod deliberat, cu intenţie directă, în scopul de a îngreuna executarea pedepsei aplicate condamnatului Adrian Năstase, spun magistraţii. Brădişteanu a fost găsit vinovat că a încercat tergiversarea punerii în executare a deciziei din iunie 2012 de condamnare a lui Adrian Năstase la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul Calităţii”, prin internarea acestuia în Spitalul Floreasca - după tentativa de suicid a fostului premier. Medicul a întârziat timp de cinci zile încarcerarea fostului premier în Penitenciarul Rahova, susţin acum şi judecătorii. „Gravitatea faptelor comise de inculpat nu se traduce în numărul de zile în care condamnatul s-a aflat în spital, ci în planul conceput şi realizat, cel puţin până la momentul transferării de către inculpat, care şi-a pus profesia în slujba unui infractor interesat să amâne momentul depunerii sale într-un penitenciar, adică începerea executării pedepsei prin privare de libertate, aşa cum fusese stabilit printr-o hotărâre judecătorească definitivă”, a motivat Curtea Supremă.

Citeşte şi: Teoria conspiraţiei din 'clubul groazei': 'Pompierii nu au autorizat nimic. Doar s-au uitat'

Cele mai importante mărturii au fost făcute de şefii Poliţiei Române, Petre Tobă şi Vasile Viorel, dar şi de alţi ofiţeri. Şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, Radu Gavriş a declarat în faţa magistraţilor că „de fiecare dată când am purtat discuţii cu inculpatul Brădişteanu pe tema posibilităţii audierii şi transferării condamnatului Năstase către penitenciar, inculpatul Brădişteanu s-a opus. Dacă la început discuţiile erau în sensul amânării unei decizii, în ultimele zile inculpatul a spus că nu va fi niciodată de acord cu transferul condamnatului în penitenciar şi că nu va semna în acest sens”.

Citeşte şi: SUA face planuri de război cu Rusia: Ce pregăteşte Pentagonul?

“Singurul care refuza să dea un răspuns clar era inculpatul Brădişteanu, invocând că pacientul este în stare gravă", a spus şi Cosntantin Stoian, fostul şef al Serviciului de Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei, conform adevărul.

Citeşte şi: DNA a descins la Primăria Cluj-Napoca

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.