Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL - Deciziile din coaliție după crimele de la Caracal: sesiune extraordinară a Parlamentului, OUG și un plan coordonat de Raed Arafat

digitalag.ro
dancila tariceanu

Pincipala temă de discuție la ședința de luni a coaliției de guvernare PSD - ALDE a fost legată de măsurile dispuse de premierul Viorica Dăncilă în urma tragediei petrecute la Caracal, potrivit unui comunicat de presă PSD.

Lista deciziilor din coaliție:

  • În cadrul întrevederii a fost amintită înființarea grupului de lucru interministerial care are drept scop gândirea unui plan de măsuri pentru eficientizarea timpilor de răspuns în situații critice, coordonat de Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, domnul Raed Arafat.
  • Comitetul de lucru însărcinat de premier să găsească soluții pentru îmbunătățirea sistemului de urgență 112 și a sistemului de localizare pregătește în aceste zile o analiză și un plan de modificări ale legislației, care se vor face prin Ordonanță de Urgență și convocarea rapidă a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului României, în vederea adoptării acestora.
  • Un alt subiect aflat pe agenda de lucru a Coaliției PSD-ALDE a fost cel referitor la viitoarea rectificare bugetară la care lucrează Ministerul de Finanțe. Astfel, în urma discuțiilor de astăzi, s-a constatat că sunt asigurate fondurile necesare pentru veniturile populației, referindu-ne aici la salarii și pensii (inclusiv creșterea punctului de pensie de la 1 septembrie). Totodată, viitoarea rectificare bugetară va pune un accent deosebit pe investițiile naționale, dar și pe cele de ordin local, o prioritate majoră a Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.