Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial UE închide ușa Kievului: Ucraina nu poate adera la NATO în perioada desfăşurării ostilităților

REUTERS
Thierry Breton

Kievul nu poate adera la NATO în condițiile desfăşurării acţiunilor armate pe teritoriul ucrainean, a declarat, joi, comisarul european pentru piața internă UE, Thierry Breton, la postul de televiziune francez BFM.

"Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut primirea Ucrainei în NATO, dar, după cum știți, problema aderării la alianță nu poate fi pusă în discuţie în perioada desfăşurării unor acţiuni armate de pe teritoriul țării. Iar în Ucraina operațiunile militare continuă și este greu de spus când se vor termina" - a declarat Breton. Prin urmare, potrivit afirmaţiilor comisarului european, "este vorba despre un demers politic". "Un astfel de pas nu poate fi făcut într-un moment în care au loc acţiuni armate în această țară" - a declarat Breton. "Acesta este un demers simbolic", a adăugat comisarul european.

Amintim că, la sfârșitul lunii septembrie, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat o cerere de aderare accelerată a țării la NATO. În timpul unei discuţii cu jurnaliştii, secretarul general al organizației, Jens Stoltenberg, a evitat să răspundă la o întrebare directă dacă alianța este pregătită să analizeze o astfel de cerere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.