Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficialii ruși propun mai multe politici anti-migranți ca răspuns la masacrul de la Moscova (ISW)

Crocus City Hall atac moscova

Pe 24 martie, parlamentarul Dumei de Stat a Rusiei, Mihail Sheremet, a sugerat implementarea restricțiilor privind intrarea migranților în Rusia ca răspuns la atacul din 22 martie la Primăria Crocus. Sheremet a susținut că agențiile de informații occidentale exploatează potențial migranți pentru a orchestra activități teroriste în Rusia pentru a destabiliza țara, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima sa evaluare.

Sheremet, care provine din Crimeea ocupată, a spus că Rusia „nu are resurse pentru a discerne intențiile migranților”, deoarece se concentrează pe efortul de război. Vicepreședintele Dumei de Stat a Rusiei, Vladislav Davankov, a propus măsuri mai stricte împotriva migranților. Acestea includ o politică de „toleranță zero” pentru infractorii migranți în primul lor an, implementarea monitorizării digitale și inițierea unui program de „înlocuire a migranților” pentru automatizarea industriilor.

La sfârșitul zilei de 24 martie, un tribunal din Moscova a decis să trimită în arest preventiv pentru două luni patru suspecți acuzați de acte de terorism în legătură cu atacul la sala de concerte din apropierea Moscovei, care a adus viața a 137 de persoane. Toți suspecții sunt cetățeni tadjici.

Ultimele rapoarte au exacerbat și mai mult sentimentele anti-tadjik și anti-migranți existente în Rusia, o națiune care găzduiește milioane de muncitori din Tadjikistan și din alte foste țări sovietice din Asia Centrală.

Guvernul tadjik a insistat că nu a primit nicio „informație oficială” de la autoritățile ruse despre cetățenii săi presupusi implicați în atac.

„Eforturile de generare a forțelor ruse și politicile anti-migranți, o mișcare ultranaționalistă din ce în ce mai proeminentă care susține retorica xenofobă și un Kremlin din ce în ce mai ultranaționalist care subliniază importanța ortodoxiei ruse în viața publică sunt probabil să înstrăineze și mai mult comunitățile de migranți”, a concluzionat ISW.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.