Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oil Terminal a înregistrat un profit net de peste 5,7 milioane lei în 2021, cu 55,3% mai mare faţă de cel din anul anterior

www.2b1stconsulting.com
Oil Terminal

Oil Terminal a încheiat anul 2021 cu un profit net de 5,753 milioane lei, cu 55,3% mai mare faţă de cel din anul anterior, conform datelor preliminate transmise luni Bursei de Valori Bucureşti.

Profitul brut a crescut cu 46,2%, la 7,815 milioane lei, iar cifra de afaceri s-a majorat cu 10,8%, la 212,323 milioane lei. Veniturile au totalizat anul trecut 214,099 milioane lei (plus 10,4%%), iar cheltuielile 206,284 milioane lei (plus 9,4%), potrivit Agerpres.

Cheltuielile de investiţii preliminate la 31 decembrie 2021 au fost realizate la nivelul surselor de finanţare preliminate, din care cheltuieli pentru investiţii în sumă de 24,868 milioane lei şi rambursări de rate aferente creditelor pentru investiţii în sumă de 9,202 milioane lei (mai mari cu 32% faţă de nivelul aprobat ca urmare a rambursării anticipate a unui credit bancar).

Datoriile pe termen lung ale companiei au înregistrat o creştere cu 10%, ca urmare a utilizării creditului de investiţii contractat cu BCR în anul 2020 în vederea modernizării unui rezervor situat în SP Sud, iar datoriile curente o creştere cu 14,6% determinată, în principal, de majorarea datoriilor comerciale către furnizorii de bunuri, servicii şi lucrări.

La 31 decembrie 2021, Oil Terminal nu înregistra datorii restante faţă de bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, bugetul local, instituţii financiar bancare, furnizori de investiţii, furnizori pentru prestări de servicii şi livrări de bunuri, salariaţi, alţi terţi.

Oil Terminal ocupă o poziţie strategica în zona Mării Negre, fiind cel mai mare operator de produse petroliere pe mare, specializat în vehicularea ţiţeiului, produselor petrochimice lichide şi a altor produse şi materii prime în vederea import/exportului şi tranzitului.

Oil Terminal este una dintre cele mai vechi companii româneşti din industria petrolului, fiind înfiinţată în 1898, parte a celei mai moderne rafinării din Europa la acea vreme, "Steaua Română".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.