Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olanda anulează desfăşurarea în format fizic a conferinţei privind minele antipersonal

picryl.com
mina antipersonal

Olanda a anulat găzduirea cu prezenţă fizică a unei mari conferinţe internaţionale a ţărilor semnatare ale Convenţiei pentru Interzicerea Minelor Antipersonal, din cauza creşterii puternice a numărului cazurilor de COVID-19, peste 16.000 de noi infectări fiind confirmate vineri în această ţară, relatează agenţia EFE.

Conferinţa urma să se desfăşoare la Haga între 15 şi 19 noiembrie, dar ea va avea loc în cele din urmă online din acest oraş şi de la Geneva, unde se află secretariatul Convenţiei.

Cei peste 600 de delegaţi - printre alţii, reprezentanţi ai guvernelor, ONG-urilor şi supravieţuitori ai exploziilor minelor - aveau totul pregătit pentru deplasarea în Olanda şi pentru cele cinci zile de discuţii, axate pe existenţa în continuare a unor astfel de dispozitive amplasate în cel puţin 33 de ţări, distrugerea rezervelor de mine antipersonal şi asistenţa pentru persoanele care au suferit amputaţii în urma exploziilor minelor, sau pentru familiile celor ucişi de aceste arme.

Comunitatea internaţională a aprobat în anul 1997 un tratat care interzice folosirea, stocarea, producţia şi transferul minelor antipersonal şi care stabileşte distrugerea completă a acestor arme, angajamente care încă nu sunt îndeplinite, potrivit Agerpres.ro.

Peste 7.000 de oameni au murit în lume anul trecut, cu 20% mai mulţi faţă de anul anterior, în urma exploziilor unor mine antipersonal sau ale dispozitivelor explozive abandonate.

A generat multe aşteptări confirmarea prezenţei la conferinţă - până la anularea desfăşurării ei în format fizic - a delegaţiilor din SUA, Coreea de Sud, India şi Pakistan, ţări care au în stoc milioane de mine, precum şi a unor ţări care le-au folosit în ultimul an (Libia, Siria şi Birmania). Niciuna dintre aceste ţări nu a semnat convenţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.