Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS avertizează: Varianta indiană COVID, detectată în 53 de teritorii

oms

Varianta de coronavirus detectată pentru prima dată în India a fost semnalată oficial în 53 de teritorii, a anunţat miercuri într-un raport Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

OMS a primit, de asemenea, informaţii din surse neoficiale potrivit cărora varianta B.1.617 a fost identificată în alte şapte teritorii, conform cifrelor din actualizarea epidemiologică săptămânală a agenţiei sanitare a ONU, ceea ce duce numărul total la 60.

Potrivit raportului, varianta B.1.617 prezintă o transmisibilitate crescută, în timp ce gravitatea cazurilor de infectare cu aceasta este în curs de investigare.

Numărul de cazuri noi şi de decese asociate COVID-19 a continuat să scadă săptămâna trecută, cu peste 4,1 milioane de cazuri noi şi 84.000 de decese suplimentare, ceea ce corespunde unor scăderi de 14%, respectiv 2%, faţă de săptămâna precedentă.

Regiunea Europa a OMS este cea care a înregistrat cel mai însemnat declin al numărului de contaminări şi decese din ultimele şapte zile, urmată de Asia de Sud-Est.

Numărul cazurilor din America, Mediterana de Est şi regiunea Africa este similar cu cel din săptămâna precedentă.

"În pofida unei tendinţe mondiale descendente în ultimele patru săptămâni, numărul cazurilor şi deceselor asociate COVID-19 rămâne ridicat şi au fost raportate creşteri semnificative în unele ţări ale lumii", se precizează în document.

Cifrele cele mai ridicate în ceea ce priveşte cazurile noi înregistrate în ultimele şapte zile provin din India (1.846.055, în scădere cu 23%), din Argentina (213.046, în creştere cu 41%), din Statele Unite (188.410, în scădere cu 20%) şi din Columbia (107.590, în scădere cu 7%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.