Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a aflat! OMS dezvăluie laboratorul super-securizat din munți care cultivă viruși potențial mortali pentru a afla cum să oprească epidemiile

foodpoisonjournal.com
laborator salmonela

OMS anunță că laboratorul Spiez din Elveția este prima instalație super securizată însărcinată să stocheze agenți patogeni mortali precum COVID, în încercarea de a combate viitoarele epidemii. Este vorba despre BioHub sau laboratorul SECRET si super-securizat care încearcă să oprească următoarea pandemie mondială.

Ascunsă în Alpii elvețieni se află o instalație super securizată, iar lucrătorii din interior sunt responsabili de cercetarea agenților patogeni mortali pentru a împiedica izbucnirea următoarei pandemii.

Laboratorul Spiez a fost însărcinat anul trecut de Organizația Mondială a Sănătății să fie primul care să cultive și să stocheze viruși potențial mortali pentru a afla cum să oprească epidemiile.

Cunoscut sub numele de programul BioHub, acesta a fost creat ca urmare a obstacolelor cu care s-au confruntat cercetătorii în momentul izbucnirii COVID, în timp ce așteptau să sosească mostre de virus din China.

În schimb, virusurile vor fi gata și vor aștepta să fie explorate de oamenii de știință în încercarea de a opri o viitoare pandemie înainte ca aceasta să se răspândească.

Isabel Hunger-Glaser, șefa proiectului BioHub de la Spiez, a declarat: „Dacă vom avea o altă pandemie precum cea a coronavirusului, obiectivul ar fi ca acesta să rămână acolo unde a început. „Ne-am dat seama că este mult mai dificil decât am crezut”, a spus ea.

În interior se iau toate măsurile de precauție pentru a se asigura că agenții patogeni din pereții săi nu scapă.

Oamenii de știință care lucrează cu agenți precum coronavirusul poartă costume de protecție, adesea cu propria lor sursă de aer, în interiorul unei unități de izolare ermetică.

Deșeurile care părăsesc laboratorul sunt supraîncălzite la o temperatură de până la 1.000 de grade Celsius pentru a distruge agenții patogeni care se agață de ele.

Ofițerul de biosecuritate monitorizează mai multe ecrane care prezintă imagini ale camerelor de supraveghere ale laboratoarelor cu cele mai mari precauții de nivel de biosecuritate (BSL).

În cazul în care ușa sa rămâne deschisă mai mult de câteva secunde, se declanșează o alarmă, atât de grav este rolul.

Echipa spune că Spiez nu a avut niciodată o scurgere accidentală.

OMS și guvernul elvețian finanțează bugetul anual de 600.000 de franci elvețieni (520.000 de euro) pentru prima fază a programului.

Cu toate acestea, acesta a fost împiedicat de eforturile sale de a obține probe vii.

Luxemburgul a fost prima țară care a împărtășit mostre de noi variante de coronavirus cu BioHub, urmată de Africa de Sud și Marea Britanie.

Luxemburg a trimis variantele Alpha, Beta, Gamma și Delta, în timp ce ultimele două țări au trimis variantele Omicron, a precizat OMS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.