Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMV Petrom dă de PĂMÂNT cu Guvernul după calcule oficiale: măsurile din OUG 19 induc pierderi de 40 de milioane de euro

OMV

Măsurile din OUG 19/2019, care a modificat prevederile OUG 114/2018, vor avea un impact negativ asupra rezultatului din exploatare al OMV Petrom, de 40 de milioane de euro, arată raportul semestrial al companiei, publicat miercuri.

În același raport, compania reia precizarea că mediul legislativ actal nu oferă premisele necesare pentru dezvoltarea zăcământului Neptun Deep, o investiție de câteva miliarde. „Rămânem dornici să vedem zăcămintele din Marea Neagră dezvoltate și suntem în dialog cu autoritățile pentru a înțelege calea de urmat”, arată raportul, conform Mediafax.

Citește și: În plin SCANDAL național, părinții Alexandrei au primit o scrisoare: 'Nimeni nu a făcut nimic deși se putea…'

OMV Petrom anunța în toamana anului trecut, după apariția legii offshore, că a amânat luarea unei decizii privind investiția în proiectul de explorare din Marea Neagră pentru 2019, din cauza Guvernului român, care a avut nevoie de prea mult timp pentru legea offshore.

Explorarea blocului Neptun din Marea Neagră este un joint venture între OMV Petrom și compania americană ExxonMobil.

Între timp, în contextul în care în media au apărut informații legate de o posibilă retragere a Exxon din parteneriat, compania americană a anunțat că intenționează să atragă în proiect un nou partener.

Ministerul Energieie Anton Anton a declarat la începtul acestei săptămâni că nu a fost informat de compania americană în privința acestor intenții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.