Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ons Jabeur, după calificarea în finala de la Wimbledon: 'Sunt astăzi o tunisiancă mândră'

Facebook Ons Jabeur
Ons Jabeur

"Sunt astăzi o tunisiancă mândră", a declarat jucătoarea de tenis Ons Jabeur după calificarea în finala turneului de Mare Şlem de la Wimbledon în urma unui meci de trei seturi cu germanca Tatjana Maria, 6-2, 3-6, 6-1, scrie AFP.

"Sunt astăzi o tunisiancă mândră. Ştiu că în Tunisia trebuie să fie nebunie în acest moment. Încerc doar să fiu cât mai mult posibil o sursă de inspiraţie, vreau să văd mai mulţi jucători arabi şi africani în circuit", a spus Ons Jabeur, locul 2 WTA, prima jucătoare de pe continentul african care atinge finala unui turneu de Mare Şlem în era Open, potrivit Agerpres.

"Este un vis care se îndeplineşte după ani de muncă grea şi de sacrificii. Sunt fericită că toate acestea sunt în sfârşit răsplătite şi că mai pot juca un meci", a afirmat tunisianca de 27 de ani care până joi nu pierduse niciun set în acest turneu.

Următorul meci, despre care vorbea Jabeur, va fi finala de sâmbătă, împotriva kazahei Elena Rîbakina (23 WTA) care a trecut de românca Simona Halep (18 WTA), laureata din 2019, în cealaltă semifinală, cu 6-3, 6-3.

"Îmi datorează un grătar pentru toate cursele pe care m-a obligat să le fac pe teren", a spus Jabeur despre Tatjana Maria, prietena sa şi "parteneră de grătar", aşa cum a prezentat-o marţi.

Cele două jucătoare s-au îmbrăţişat de altfel îndelung la fileu după meci.

"Am vrut să împărtăşesc acest moment cu ea pentru că este cu adevărat o sursă inspiraţie pentru atâţia oameni, inclusiv pentru mine", a explicat Jabeur, referindu-se la performanţa reuşită de Mariei (103 WTA), care luna viitoare va împlini 35 de ani. Germanca, mama a două fetiţe, dintre care ultima s-a născut în urmă cu mai puţin de un an, nu trecuse niciodată de turul al treilea la un turneu de Mare Şlem.

Jabeur este ea însăşi un model, fiind prima jucătoare din lumea arabă care atinge sferturile de finală ale unui turneu de Mare Şlem, la Openul Australiei în 2020, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.