Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU avertizează țările, printre care și România, că o să urmeze MIȘCĂRI MARI de imigranți

refugiati

Statele membre ale ONU trebuie să se pregătească pentru gestionarea unor largi mişcări de imigranţi, atrage atenţia secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, într-un raport făcut public, potrivit AFP.

IMPORTANT - ANUNȚ PENTRU TOȚI CITITORII

"Există o nevoie urgentă pentru statele membre să dezvolte o strategie pentru gestionarea unor mari mişcări de imigranţi", subliniază şeful ONU în acest document. Antonio Guterres adaugă faptul că există "suprapuneri evidente între această provocare şi mizele Pactului Mondial privind Imigranţii" aşteptat pentru 2018, scrie agerpres.ro.

Citește și: Mesaj tranșant al comisarului Traian Berbeceanu: „Lăsați Poliția în pace!”

Conform ONU, negocieri formale pe acest subiect urmează să înceapă în februarie, înaintea unei conferinţe interguvernamentale în decembrie în Maroc pentru a adopta un document. La sfârşitul lui 2017, SUA au anunţat că se retrag din elaborarea Pactului privind Imigranţii, din cauza unor dispoziţii contrare noii politici de imigraţie a lui Donald Trump.

În opinia secretarului general al ONU, trei elemente importante trebuie luate în considerare de statele membre în definirea unei strategii: o abordare umanitară axată pe apărarea drepturilor omului, resurse financiare pentru definirea statutului imigranţilor odată oferit primul ajutor umanitar şi găsirea unor opţiuni credibile pentru imigranţii care nu pot aspira la un statut de refugiaţi, fiind în acelaşi timp în imposibilitatea de a reveni în ţara lor de origine.

Citește și: Aproape de „DEZASTRU”! Ce anunță site-ul oficial al Antena 3

"Pactul Mondial este o oportunitate nu doar pentru statele membre, dar şi pentru sistemul ONU de a adopta o abordare mai ambiţioasă pentru gestionarea migraţiei", mai afirmă Antonio Guterres în raportul său.

El precizează că prevede "consultări intense privind abordarea ONU faţă de migraţie pe întreg parcursul anului 2018". Spre deosebire de chestiunea refugiaţilor, "nu există o capacitate centralizată a ONU pentru gestionarea migraţiei", iar abordarea ONU pe acest subiect rămâne 'fragmentată', subliniază Antonio Guterres.

Citește și: Oare îl vor trece? „Acesta este un test pentru Gabriela Firea/PSD/ALDE”

El mai face de asemenea apel să fie dezvoltată în rândul populaţiilor din întreaga lume o percepţie 'pozitivă' privind migraţia în cadrul statelor membre pentru a lupta, printre altele, împotriva xenofobiei şi discriminărilor.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.